Gemeente Lelystad

Lelystad, UWV en CWI bundelen krachten in Werkplein

Het Werkplein heeft 22 mei de deuren geopend. Het Werkplein is de locatie waar de gemeente Lelystad, UWV en CWI gezamenlijk hun dienstverlening aanbieden. In Flevoland is Lelystad de eerste gemeente die officieel een Werkplein opent. In een nieuwe geïntegreerde werkwijze komt er één aanspreekpunt voor werkzoekenden én voor werkgevers.

Krachtenbundeling

CWI, UWV en de gemeente Lelystad hebben hun krachten gebundeld op één plek. De drie partijen willen de dienstverlening op het gebied van werk en tijdelijk inkomen in elkaar vlechten. De gezamenlijke huisvesting biedt kansen om de werkzaamheden nog beter op elkaar af te stemmen.

Eén locatie

Voor werkzoekenden is het er met de nieuwe werkwijze een stuk eenvoudiger op geworden. Zij kunnen terecht op één locatie. Ze hoeven maar één keer hun verhaal te doen en hun adresgegevens te geven. Een medewerker van het Werkplein zorgt er dan voor dat hij of zij wordt begeleid naar werk, soms via een reïntegratietraject. Diezelfde medewerker zorgt er indien nodig voor dat tegelijkertijd een tijdelijke uitkering voor de werkzoekende wordt aangevraagd.

Werkgevers

Het nieuwe Werkplein biedt niet alleen aan werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden alles wat zij nodig hebben op het gebied van werk en tijdelijk inkomen. Het Werkplein is er ook voor werkgevers. Ook voor hen is er nu één loket waar zij met vragen en werkaanbod terecht kunnen. Andersom zal het Werkplein werkgevers actief gaan benaderen om banen te vinden die passen bij de doelgroep.

Het motto van Werkplein vormt daarbij de leidraad: samen werken aan werk.


---