Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

150 kinderen strijden om eerste SSV Bokaal

Een jaar geleden was er voor deze voetballertjes geen mogelijkheid om bij een sportvereniging hun favoriete bezigheid uit te oefenen. Op woensdag 14 mei speelden veel van de 150 leden van de zeven Rotterdamse schoolsportverenigingen op het terrein van DEHMusschen hun eerste grote toernooi. Met als inzet: de eerste Schoolsportvereniging Bokaal.

Voetbal favoriete sport
De Schoolsportverenigingen komen uit Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Schiemond, Lombardijen en het Nieuwe Westen. Deze kinderen wonen in wijken waar weinig tot geen sportverenigingen zijn. Door de schoolsportvereniging kunnen ze sinds dit seizoen hun favoriete sport via de school bij een vereniging beoefenen. Op deze manier zijn na een jaar al 320 kinderen lid van een sportclub geworden. Bijna de helft daarvan koos voor voetbal.

Katendrecht scoort
De voetballertjes van Schoolsportvereniging Katendrecht sleepten aardig wat prijzen in de wacht. Ze werden kampioen bij de F-jes en subkampioen bij de E-tjes en de D-tjes.

Begin van traditie
Het grootste deel van aanwezige kinderen had trouwens nog geen competitie-ervaring. Het succes van dit eerste toernooi voor schoolsportverenigingen, georganiseerd door Rotterdam Sportsupport en de KNVB, lijkt het begin van een traditie. Marjolein Woudstra, projectmedewerker schoolsportvereniging: Vandaag zie je ruim 150 kinderen, voornamelijk uit achterstandswijken, die met groot plezier en enthousiasme met hun hobby bezig zijn. Het aantal schoolsportverenigingen neemt de aankomende jaren alleen maar toe, dus ik verwacht dat we dit in de toekomst vaker én nog groter op gaan zetten. Niet alleen voor voetbal, maar ook voor andere sporten.

Informatie
Meer informatie over schoolsportverenigingen:
www.schoolsportvereniging.nl.