Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 22 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 22-05-2008 o Autokraker alsnog gepakt, botsing en hardrijders

Getuigen aanrijding gezocht

Zaandam, woensdag 22 mei 2008, 06:35 uur.

De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Houtveldweg tussen een fietser en een auto. De 31-jarige automobilist uit Zaandam kwam aanrijden in de richting van de Grote Tocht. Ter hoogte van het Station stak de 21-jarige fietser over en werd aangereden door de auto. De fietser werd met rugletsel in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon nog niet worden verhoord. De Verkeersdienst heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Omdat nog niet helemaal duidelijk is wat er precies gebeurd is verzoekt het wijkteam Zaandam-West getuigen contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Autokraker alsnog gepakt

Jisp, mei 2008.

De politie heeft een 18-jarige jongeman uit Zwaag aangehouden als verdachte van een inbraak in een bestelauto. Eind oktober werd een bestelauto op de Wolffsmolen opengebroken en het navigatiesysteem gestolen. Door Forensische Opsporing werd sporenonderzoek gedaan en werd een DNA spoor veiliggesteld en in de database ingevoerd. De man moest recentelijk wangslijm afstaan en het DNA patroon bleek overeen te komen met het spoor in de database. De man wist zich in verhoor, naar zijn zeggen, niet te herinneren of hij de autokraak had gepleegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Hennepkwekerij ontmanteld

Westzaan, woensdag 21 mei 2008.

De politie heeft in een bedrijfspand op de J.J. Allanstraat na een tip een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd een onderzoek ingesteld met een warmtecamera waaruit bleek dat er mogelijk een kwekerij in het pand aanwezig was. Na het losschroeven van enkele platen kwam een werkende plantage in beeld. Een 46-jarige man die in het bedrijfspand aanwezig was werd voor nader verhoor aangehouden. In totaal werden ruim 500 planten aangetroffen die nog niet geheel volgroeid waren. Samen met de apparatuur werden de planten ter vernietiging in beslag genomen, afgevoerd en direct vernietigd.

Botsing

Purmerend, donderdag 22 mei 2008, 11.10 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op de Laan der Continenten waarbij vijf personenauto's met elkaar in botsing zijn gekomen. Vooralsnog lijkt het er op dat de eerste auto stond te wachten voor het verkeerslicht met de voorzijde in de richting van de Aziëlaan en de achterzijde in de richting van de rotonde bij de Amazonelaan. Achter dit voertuig stonden twee ander voertuigen te wachten toen een vierde voertuig tegen de achterzijde van nummer drie botste en een vijfde voertuig tegen nummer vier reed. Door de botsingen schoot nummer drie door en raakten ook de voorste twee voertuigen beschadigd. Uit het derde en vierde voertuig werden twee personen gehaald die met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht. Een vrouw uit de vijfde auto ging met een pijnlijke pols naar de eerste hulp. De verkeersdienst doet nader onderzoek naar de sporen. De voertuigen werden door bergers weg getakeld.

Uit de bocht

Purmerend, donderdag 22 mei 2008, 02:18 uur.

De politie heeft een 24-jarige man aangehouden wegens gevaarlijk verkeersgedrag. Agenten wilden bij de kruising Gorslaan Waterlandlaan een autobestuurder controleren op drankgebruik maar na het zien van de politieauto ging de man er met hoge snelheid vandoor. De politiemensen troffen de man achter het stuur terwijl zijn auto uit de bocht was gevlogen op de IJsselmeerlaan. De verdachte bleek wel te hebben gedronken maar niet teveel. Een mes dat hij in de auto voor handen had werd in beslag genomen en het rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd door een sloopbedrijf afgevoerd.

Drankrijders

Zaandam, 21/22 mei

Op de Kepplerstraat heeft de politie donderdag rond middernacht een 21-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, had een alcoholgehalte van 0,25 en ontving een proces-verbaal. Op de Wibautstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige Zaandammer aangehouden die bijna twee keer zoveel drank op had (0.97) als voor hem was toegestaan. De man reed behalve onder invloed ook met een verlopen rijbewijs. Voor beide zaken werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Wibautstraat werden woensdagnacht zo'n honderd bestuurders staande gehouden voor een blaastest.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Poelenburg, 21 mei, 19:31 uur

In Poelenburg heeft de politie woensdagavond een 59-jarige Zaandammer aangehouden die een aanrijding had veroorzaakt. De bestuurder had een flinke slok op (2,36) en maakte zich na de aanrijding uit de voeten. Hij was zijn in de buurt gelegen woning ingevlucht. Om binnen te komen moesten de agenten de deur forceren omdat de man niet reageerde op het kloppen. De agenten troffen de man vervolgens in zijn bed aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal werd opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd.

Honderden hardrijders

Watergang, 21 mei, 09:30-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kanaaldijk (Jaagweg) heeft de politie woensdagochtend 555 hardrijders bekeurd tijdens een snelheidscontrole. In tweeeneenhalf uur werd van in totaal 1469 voertuigen uit beide richtingen de snelheid gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

Teveel gedronken

Monnickendam, woensdag 21 mei, 17:30 uur

Op 't Prooyen in zijn woonplaats is een 53-jarige inwoner van Monnickendam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had ruim tweeeneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan (1,38). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Slome bestuurder

Purmerend, 22 mei, 00:30 uur

Op de Van Osweg werd in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zetten de automobilist vanwege zijn opvallende rijgedrag ter controle aan de kant. De bestuurder reed nogal langzaam en sneed de bocht af, zodat de tegemoetkomende agenten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Een bloedproef moet aantonen dat de man onder invloed van verdovende middelen (weed) heeft gereden. Verder reed de Purmerender ook zonder geldig rijbewijs, dit was namelijk eerder ongeldig verklaard. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.