Politie Zuid-Holland-Zuid

22/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-05-2008 o Persberichten

BEDRIJFSONGEVAL
KINDERDIJK Een 21-jarige man uit Rotterdam is gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Dit gebeurde op woensdagavond 21 mei omstreeks 20.20 uur bij een bedrijf aan de Smitweg. De man was aan het werk met een kraan. Hij had deze aangezet en kwam bekneld te zitten tussen de kraan en een stalen balk. De man wist zichzelf te bevrijden. Hij had last van zijn buik en ribben. Hij is door de ambulance meegenomen naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe dit ongeval kon gebeuren.

LUCHTDRUKGEWEER INGELEVERD
LEERDAM Een 25-jarige man uit Leerdam heeft woensdagmiddag 21 mei zijn luchtdrukgeweer moeten inleveren bij de politie. De man had net een examen gehaald en uitte zijn blijdschap op het theorieboek door er met het luchtdrukgeweer op te schieten. Er zat 1 loden kogeltje in het boek. Dit deed hij in de tuin van zijn ouderlijke woning aan de De Ruijterstraat. Op dat moment liep er een agent door de wijk die de man in de tuin met het wapen in de weer zag. Hij sprak de bewoner aan die na een goed gesprek afstand deed van het luchtdrukgeweer. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM / ARKEL Een 49-jarige man uit Woudrichem is in de vroege morgen van woensdag 21 mei door de politie aangehouden in de Koningin Wilhelminastraat in Arkel. Hij werd op de Stationsweg in Gorinchem gecontroleerd door agenten omdat hij op een damesfiets met kapot slot en weggekrast framenummer reed. Na controle van de tweewieler bleek deze van diefstal afkomstig. De fiets werd in 2004 gestolen in Gorinchem. De man stond ten tijde van staandehouding in Gorinchem zijn fiets af voor controle en vervolgde zijn weg te voet naar Arkel waar hij een krantenwijk heeft. Toen de politie constateerde dat de fiets van diefstal afkomstig was, reden zij naar Arkel waar ze man aanhielden. Bij verifiëring van zijn personalia bleek de man geen verblijfstatus in Nederland te hebben en dus is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst.