Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 22 mei 2008

Kennemerland, 22-05-2008

Meerdere overtredingen bij controle volkstuinencomplex

LIJNDEN, 21 mei - Bij een controle van een volkstuinencomplex aan de Lijnderdijk heeft het milieuteam van het politiekorps Kennemerland verschillende overtredingen geconstateerd. De controle werd gehouden in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer. Alle 32 percelen op dit complex zijn gecontroleerd. In totaal werd er 15 keer een proces-verbaal opgemaakt, o.a. voor toiletten met een afvoer direct in het oppervlaktewater, illegale mesthopen, verouderde en daardoor gevaarlijke kooktoestellen en verschillende soorten vuilnis. Om alle percelen van binnen en buiten te kunnen controleren heeft het milieuteam zich toegang verschaft tot enkele afgesloten huisjes, dit is toegestaan in het kader van de 'Wet op de Economische Delicten'. Het milieuteam is van plan om de komende tijd geregeld controles te houden op de verschillende volkstuinencomplexen in de regio Kennemerland.

Aanhoudingen autodiefstal

VELSEN-NOORD - 21 mei. Omstreeks 14.40 uur hielden politieagenten op de Eendrachtstraat twee jongemannen aan in een gestolen auto. De bestuurder gedroeg zich verdacht en toen de agenten het kenteken onderzochten bleek de auto gesignaleerd te staan als gestolen. Vervolgens zijn de twee inzittenden aangehouden. Dat waren een 17-jarige Beverwijker en een 18-jarige IJmuidenaar. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken automobilist aangehouden

IJMUIDEN - 21 mei. Omstreeks 23.50 uur hielden politieagenten op de Siriusstraat een 26-jarige automobilist aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor op het Oosterduinplein tegen een geparkeerde auto te zijn gereden. Na het ongeval reed hij door zonder zich bekend te maken. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij kwam aan een promillage van 1,56. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor de door hem gepleegde verkeersmisdrijven.

Inbrekers aangehouden

HOOFDDORP - 22 mei. Omstreeks 03.10 uur hielden politieagenten op heterdaad twee jongens aan in een supermarkt aan de Bernadottestraat. Zij waren daar binnengedrongen waarna het inbraakalarm afging. Politieagenten die poolshoogte namen zagen hen in het gebouw en hielden hen vervolgens aan. Zij zijn voor nader onderziek ingesloten.

Aanhouding huiselijk geweld

HOOFDDORP - 22 mei. Omstreeks 01.35 uur hielden politieagenten een 41-jarige Hoofddorper aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn partner te hebben mishandeld in hun woning. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek vermoedelijke brandstichting

HEEMSTEDE - 22 mei. Omstreeks 00.40 uur heeft de brandweer een brand geblust op een sportterrein aan de Sportparklaan. Er bleek door nog onbekende oorzaak een brand te zijn ontstaan in een container. Die stond onder de overkapping van de hoofdtribune waardoor ook die door de brand beschadigd raakte. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar mogelijke brandstichting. Getuigen die iets hebben gezien wat hiermee in verband kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.