Provincie Overijssel

Film: Mentoring maakt het verschil!

Bekijk de documentaire over het project Mentoring maakt het verschil! In dit project worden leerlingen van ROC's die risico lopen om uit te vallen, gekoppeld aan begeleiders van buiten de school. Deze externe mentoren begeleiden leerlingen bij allerlei vragen die zij hebben. In totaal zijn meer dan 400 jongeren dankzij het project voor het onderwijs behouden.

Vaak gaat het om leerlingen die in hun eigen omgeving deze ondersteuning niet hebben. Zij zijn gebaat bij een extra steun in de rug om zodoende hun schoolloopbaan met een diploma af te ronden. De provincie Overijssel heeft hierin geinvesteerd omdat zij het belangrijk vindt dat jongeren gekwalificeerd de arbeidsmarkt kunnen betreden.

De ROC's willen deze vorm van extra begeleiding graag voortzetten. Mentoring is een methode die op meerdere terreinen kan worden ingezet. De provincie is van plan om ook in de jeugdzorg een vorm van mentoring te introduceren: met het begeledeiden van jongeren die uitbehandeld zijn in de geindiceerde zorg om weer een plek te zoeken in de maatschappij.

Op 24 april vond in het provinciehuis van Overijssel de slotbijeenkomst plaats waar de documentaitrer van Jolande Verheij voor het eerst werd vertoond. De bijeenkomst vormde de afsluiting van een driejarig project rondom het voorkomen van Voortijdig Schoolverlaten op de vier ROC's in de provincie Overijssel.

* Bekijk het eerste deel van de documentaire.
* Bekijk het tweede deel.