Provincie Overijssel

Demografische trends Overijssel in kaart gebracht

dvdtrendbureau004.jpg (83 Kb)

Met de opening van www.trendbureauoverijssel.nl bracht het Trendbureau Overijssel vandaag de resultaten uit van de Trendverkenning Demografie Overijssel.

Voor de trendverkenning werkte het Trendbureau enkele maanden intensief samen in een werkgroep met vertegenwoordigers uit de gemeenten Hengelo, Enschede, Deventer, Almelo en Zwolle en van de regio Twente.

Naast eigen onderzoek nodigde de werkgroep ook prominente experts uit om hun bijdrage te leveren aan het onderzoek naar de bevolkingsontwikkeling in Overijssel, en de wijze waarop dit kan worden gebruikt ter voorbereiding van gemeentelijk en provinciaal beleid.

Behalve een overzicht van de demografische trends en de gevolgen op terreinen als wonen, zorg en werk ontwikkelde de werkgroep ook de windtunnel, een methode om beleid te toetsen op toekomstbestendigheid. Uiteenlopende scenario's van een mogelijk Overijssel in 2030 maken deel uit van deze wijze van kijken naar de toekomst. De windtunnel en scenario's bieden ambtenaren en bestuurders een praktisch instrument om hun eigen plannen na te lopen op houdbaarheid voor de toekomst.

Zie verder:

www.trendbureauoverijssel.nl