Leefbaar Rotterdam



donderdag, mei 22, 2008

Ibn Ghaldoun mag gewoon door

Leefbaar Rotterdam heeft een interpellatiedebat gehouden over de wanorde op de Ibn Ghaldoun school. Een motie, om sluiting van de slecht presterende islamitische school te bevorderen, werd vanmiddag door een meerderheid van PvdA, SP, CDA, Groenlinks en Christenunie verworpen.

Al jaren is bekend dat de kwaliteit van het onderwijs aan de Ibn Ghaldoun school ondermaats is. Afgelopen week werd bekend dat de school geen enkele verbetering laat zien. Wethouder Onderwijs, Leonard Geluk, liet per brief weten dat hij al vele pogingen heeft ondernomen om het schoolbestuur de kwaliteit van haar onderwijs te laten verbeteren. Ook had het schoolbestuur beloofd om in januari een verbeterplan in te dienen, maar dit heeft Geluk nooit ontvangen. Bovendien heeft de school volgens de wethouder en volgens het Ministerie van Onderwijs 1,2 miljoen euro onrechtmatig besteed.

Leefbaar Rotterdam maakt zich al tijden sterk voor sluiting van de school. Leefbaar raadslid Anita Fähmel hield de raad vandaag voor dat de school inmiddels al acht jaar slecht presteert en dat vooral de leerlingen hier het slachtoffer van zijn. Dit kan niet langer getolereerd worden.

Tijdens het debat bleek dat Wethouder Geluk het nog te vroeg vond om zich uit te spreken vóór sluiting. Een vreemde draai, want in een interview in de Volkskrant gaf hij nog aan dat hij het jammer vond dat hij niet de bevoegdheid had om de stekker er uit te trekken. Nu wil hij de school nog een laatste kans geven.

Die laatste kans is wat Leefbaar betreft allang geweest. Anita Fähmel: Imams als de homohater El Moumni staan op de loonlijst van de school terwijl zij er geen les geven. Er worden reizen naar Mekka georganiseerd van belastinggeld. De kwaliteit van het onderwijs is ver beneden de maat en het schoolbestuur is al jaren niet bereid dit te verbeteren. Wat moet deze school nog meer verkeerd doen om voor sluiting in aanmerking te komen?

Dankzij wethouder Geluk zijn de leerlingen van het Ibn Ghaldoun nog zeker tot de zomervakantie verzekerd van slecht onderwijs. Leefbaar Rotterdam zal blijven aandringen op sluiting van de Ibn Ghaldoun school.