Gemeente Gulpen-Wittem

PERSBERICHT

Gemeente en Pentasz: Meer mensen uit bijstand naar betaald werk via werkervaringsplaatsen

Gemeentelijke organisatie Gulpen-Wittem is een van de werkervaringsplaatsen

Gulpen-Wittem - 22 mei 2008 - Gemeente Gulpen-Wittem en Pentasz, de regionale sociale dienst, hebben een project opgestart om mensen uit de bijstand via werkervaringsplaatsen aan betaald werk te helpen. Licom en Pentasz hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Licom zoekt werkervaringsplaatsen voor uitkeringsgerechtigden bij werkgevers binnen de gemeentegrens van Gulpen-Wittem. De gemeentelijke organisatie Gulpen-Wittem is een van die werkervaringsplaatsen.

Doel project

Doel is om uitkeringsgerechtigden werkervaring te laten opdoen en eventueel scholing te laten volgen. Zo kunnen deze mensen zich verder ontwikkelen om uiteindelijk te kunnen doorstromen naar een reguliere (betaalde) functie bij een andere werkgever. Cliënten krijgen eerst een eerste tijdelijk arbeidscontract bij Licom Arbeidspool BV voor 1 jaar. De cliënt is hierdoor niet meer uitkeringsafhankelijk. De duur van het project is in eerste instantie 2 jaar.

Het is voor het eerst dat binnen Gulpen-Wittem een dergelijk project is opgestart.

Doelgroep

Tot de doelgroep behoren mensen met een bijstandsuitkering die in aanmerking komen voor regulier werk, maar die eerst nog zijn aangewezen op tijdelijke contracten. Het grote voordeel van een werkervaringsplaats is dat zowel werkgever als werknemer een beter beeld krijgen van de kansen en mogelijkheden van een werknemer. Een werkervaringsplaats is van tijdelijke aard in tegenstelling tot een leerwerkplek die van structurele aard is. Inmiddels zijn 5 kandidaten gestart op een werkervaringsplaats.

Einde bericht