Gemeente 's-Hertogenbosch

22-05-2008
Bossche openluchtbaden weer open!

Door het mooie weer zijn strandbaden in 's-Hertogenbosch en het buitenbad van Combibad Kwekkelstijn in Rosmalen al eerder open gegaan. We hebben al veel bezoekers mogen begroeten. Het was genieten met dat mooie weer.
Hieronder kunt u alle informatie lezen die geldt voor dit seizoen. Laten we samen zorgen voor een mooie zomer.

Wat mag u van ons verwachten
Buitenbad 2008 foto De toezichthouders zijn waakzaam over de veiligheid van de zwemmers en andere recreanten en verzorgen E.H.B.O. handelingen. Ook houden wij de sanitairruimten, de stranden en ligweiden zoveel mogelijk schoon. Daar hebben wij uw hulp wel voor nodig, dus gedraag u volgens de regels.
De toezichthouders op alle drie de accommodaties hebben de beschikking hebben over een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit is een apparaat waarmee men in afwachting van de ambulance snel, veilig en efficiënt een stroomstoot kan toedienen in geval van een hartstilstand.
Bij bijzondere omstandigheden, kan het management maatregelen nemen ten behoeve van uw veiligheid! Het kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn de dienstverlening aan te passen en/of aanvullende eisen te stellen. U moet de aanwijzingen van het personeel opvolgen.

Veilig zwemmen is ook uw verantwoordelijkheid
Nadrukkelijk wordt u erop gewezen dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen veiligheid en die van uw kinderen. Zowel op de strandbaden Engelermeer en Oosterplas als bij het buitenbad Kwekkelstijn is beperkt toezicht, wat u niet van bovenstaande verantwoordelijkheid ontslaat. Kinderen onder de zeven jaar en kinderen die niet over een zwemdiploma beschikken, moeten in de accommodatie begeleid worden door een mee zwemmende ouder. Ook is voor deze kinderen het dragen van zwemvleugeltjes verplicht.

Extra opletten bij de strandbaden
De strandbaden zijn ontstaan door zandwinning. De watertemperatuur, onderstroom en diepte kunnen u in gevaar brengen. Deze situatie treft u aan buiten de stranden en voorbij de tweede drijflijn. Het is niet toegestaan om buiten het strandgedeelte in en uit het water te gaan. De waterdiepte wordt door middel van borden en drijflijnen aangegeven. Voor de veiligheid van de kinderen raden wij u aan geen windschermen langs de waterlijn te plaatsen zodat u zicht houdt op uw kinderen.

De Strandbaden
Buitenbad2 2008 foto Tot en met vrijdag 7 september is er weer volop gelegenheid voor water- en strandplezier. Er is dan dagelijks personeel aanwezig op de strandbaden Engelermeer en Oosterplas. De tijden waarop toezicht wordt gehouden zijn afhankelijk van het weer. Normaal is dat van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bij zeer mooi weer worden deze tijden uitgebreid en bij "extreem" slecht zwemweer is er geen toezicht.
Voor een verfrissing en een hapje is ook het paviljoen weer geopend. Voor het gebruik van de strandbaden door mindervaliden is op Engelermeer en Oosterplas een strandrolstoel aanwezig. Deze is gestationeerd in de badmeesterpost.

Huisregels
Er gelden op de strandbaden enige regels, waardoor het verblijf voor iedereen een stuk aangenamer wordt. Deze `huisregels' treft u ook aan op de publicatieborden bij de ingang van de strandbaden. o Het is verboden glaswerk mee te nemen.
o Wij vragen u om afval in de aanwezige afvalbakken te doen. o Parkeren is alleen toegestaan op de parkeerplaats. o Fietsen moeten in de fietsenstalling geplaatst worden. o Loslopende of aangelijnde honden hebben geen toegang. Het parkeren is gratis voor zowel auto's als fietsen.

(Water)kwaliteit
Periodiek worden er in opdracht van de provincie Noord-Brabant watermonsters genomen. U kunt naar de kwaliteit van het zwemwater informeren bij de zwemwater-telefoon van de provincie Noord-Brabant op tel. (073) 6808058 of op www.brabant.nl/Recreren.aspx. Door de provincie Noord-Brabant is aan de strandbaden Oosterplas en Engelermeer voor 2008 het vignet "VEILIG & SCHOON" zwembad toegekend.

Strandbad Engelermeer
Een gedeelte van het strand is beschikbaar voor naaktrecreatie. Dit deel van het strand is met borden gemarkeerd, zodat liefhebbers het eenvoudig kunnen vinden, en niet liefhebbers er kunnen wegblijven.

Beach Adventure 2008
Servicepunt Sport en Bewegen organiseert deze zomer weer activiteiten voor de jeugd en jongeren op het Engelermeer onder de naam "Beach Adventure Engelermeer 2008".
Deze activiteiten worden aangekondigd op het informatiepaneel bij de beheerder en in diverse Bossche media en op onze site. Het doorgaan van de activiteiten is wel afhankelijk van het weer.

Strandbad Oosterplas
Medewerkers van de gemeente 's-Hertogenbosch verzorgen het toezicht van maandag tot en met vrijdag en de Bossche Reddingsbrigade verzorgt het toezicht in de weekenden.
Het strandpaviljoen, het toilet- en kleedgebouw zijn verpacht. De pachter is bereikbaar in het strandpaviljoen. Ook hier is het parkeren gratis. Maar, i.v.m. veiligheid is het nadrukkelijk verboden auto's te parkeren langs de Oosterplasweg.

Strandbad Zuiderplas
Op het strandbad van de Zuiderplas is wel een strandpaviljoen aanwezig, maar er wordt geen toezicht gehouden op het zwemmen.

Informatie Buitenbad Kwekkelstijn
Dit is een zwembad. Het seizoen loopt tot en met zondag 31 augustus. In verband met de veiligheid hebben kinderen onder de 7 jaar alleen toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Gedurende het gehele seizoen kan men van maandag tot en met vrijdag "Vroege Vogelzwemmen" van 07.00 - 08.30 uur bij vereniging "Ons Kwekkelstijn". Het zwembad is dan alleen toegankelijk voor volwassenen. U moet hiervoor wel in het bezit zijn van een t/m 3 jaar EUR 28,-, voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60+ers EUR 44,- en volwassenen betalen EUR 59,-.

Bij slechte weersomstandigheden wordt het buitenbad niet geopend, of gaan wij over tot sluiting. U moet de aanwijzingen van het personeel opvolgen.
Voor actuele informatie over onder andere de openingstijden kunt u bellen naar het informatienummer van het zwembad, 073 -11-badenkaart of seizoensabonnement van het buitenbad.

Openingstijden
o In de periode tot de zomervakantie (voorseizoen) is het zwembad geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 18.00 uur. Tijdens weekenddagen en feestdagen zijn de openingstijden van 10.00 - 18.00 uur.
o Van zaterdag 5 juli tot en met zondag 17 augustus (basisschoolvakantie/hoogseizoen) is het zwembad dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur.

Entreeprijzen
o éénmalig tarief voor kinderen t/m 3 jaar EUR 1,-, voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60+ers EUR 2,60 en voor volwassenen EUR 3,-. o Een 11-badenkaart kost voor kinderen t/m 3 jaar EUR 10,-, voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60+ers EUR 25,50 en volwassenen betalen EUR 29.-.
o Een seizoensabonnement kost voor kinderen 521 41 07. Kijk ook op www.kwekkelstijn.nl.

Algemene Informatie
Mocht u na het lezen hiervan nog vragen hebben, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Servicepunt Sport en Bewegen, tel. (073) 615 97 77, mail sportenbewegen@s-hertogenbosch.nl. en website www.servicepuntsportenbewegen.nl.