Provincie Noord-Holland

Chinese vice-gouverneur opent Amsterdamse beurs

22-5-2008

De vice-gouverneur van Shandong, de heer Wang Renyuan, opende donderdagochtend samen met gedeputeerde Ton Hooijmaijers de Amsterdamse beurs NYSE Euronext.

Opening beurs

We willen de Chinese financiële wereld graag laten zien wat de provincie Noord-Holland te bieden heeft, aldus gedeputeerde Hooijmaijers, verantwoordelijk voor de promotie en acquisitie in Noord-Holland. De Chinese delegatie uit Shandong die met vice-gouverneur Wang Renuyan is meegereisd, bestaat hoofdzakelijk uit financiële dienstverleners en banken. Zij worden in contact gebracht met diverse Nederlandse banken en instellingen, waarbij wordt gekeken naar samenwerkingsmogelijkheden. De provincie Noord-Holland heeft samen met de gemeente Amsterdam het programma vormgegeven.

Samenwerkingsrelatie Shandong
De provincie Noord-Holland heeft sinds 1995 een zusterrelatie met Shandong. Deze Chinese provincie met circa negentig miljoen inwoners is één van de belangrijkste spelers in de Chinese economie. Om de Noord-Hollandse economie te stimuleren wil de provincie Noord-Holland de handelsrelatie met China versterken. De provincie onderhoudt zowel op bestuurlijk niveau als zakelijk niveau contacten met Shandong. In dat kader vindt bijvoorbeeld dit jaar ook tijdens de Olympische Spelen een vastgoed- en logistieke missie naar China plaats.

Nieuwsredactie