Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Project N201 Omlegging Aalsmeer - Uithoorn opent haar deuren voor publiek

22 mei 2008 print
Het project N201 Omlegging Aalsmeer - Uithoorn is op zaterdag 31 mei geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Het is voor bewoners uit Aalsmeer en omgeving een bijzondere kans om het project van dichtbij te bekijken. Iedereen is van harte welkom een kijkje achter de schermen te nemen. Bezoekers kunnen zich tussen 10.00 en 16.00 uur melden bij de hoofdkeet van de aannemers-combinatie Heijmans-Boskalis, aan de Aalsmeerderweg 141 in Aalsmeer.

De fietscommissie van ANBO Aalsmeer heeft speciaal voor de Dag van de Bouw een unieke fietsroute uitgezet. De route van zo'n 20 km leidt geïnteresseerden onder meer over een deel van het tracé van de nieuwe N201 in Aalsmeer. De route start bij de hoofdkeet en eindigt bij de bouwkuip van de tunnel in Oude Meer. Hier kunnen bezoekers een rondleiding door de tunnelbak krijgen.

Uiteraard is de tunnel ook los van de fietsroute te bezoeken. Hiervoor kan men vanuit de hoofdkeet over de bouwweg naar de Ringvaart lopen. Een pontje ligt klaar om u naar de overkant te brengen. Per auto direct naar de tunnelbak in Oude Meer wordt afgeraden i.v.m. beperkte parkeerruimte. Naast een rondleiding door de tunnel voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar, vinden hier ook activiteiten plaats voor kleinere kinderen.

N201+

De Omlegging Aalsmeer-Uithoorn maakt onderdeel uit van de vernieuwing en verbreding van de N201 tussen de A4 en Amstelhoek. Dit is een project van de provincie Noord-Holland. De nieuwe weg moet een einde maken aan de slechte bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied. In 2006 zijn de werkzaamheden gestart, eind 2011 moet de nieuwe weg gereed zijn.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5.000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de imagocampagne `De Bouw maakt het' en heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar kregen bijna 70.000 bezoekers een gevarieerde indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk. Het succes van vorig jaar was de reden voor Bouwend Nederland om nu voor de derde keer de landelijke open dag te organiseren. Op de website www.dagvandebouw.nl staat het overzicht van alle projecten van de Dag van de Bouw.

Dag van de bouw dag van de bouw
^
de bouw maakt het