Menzis


22 mei 2008

Ardyn gaat op in Salto

Ardyn - de arbozorgdienst voor consultancy en interventie én onderdeel van het Menzis concern - gaat 1 juli op in Salto, specialist op het terrein van onder andere participatie, mobiliteit (loopbaan) en vitaliteit. Met deze nieuwe combinatie ontstaat voor Nederland een unieke full service dienstverlener voor arbeid en gezondheid, die een samenhangend pakket van diensten biedt voor preventie, interventie en reïntegratie. Dit totaalaanbod van diensten rond langer en gezond werken is uniek in Nederland.

Belangrijk is dat beide bedrijven elkaar aanvullen, bijvoorbeeld in het klantenbestand, de producten, netwerken en bedrijfsculturen. Samen bieden zij diensten aan op het gebied van arbo, preventie, interventie en reïntegratie. Zowel voor de private markt als voor de overheidsmarkt. Deze samenwerking versterkt de markpositie van beide partijen en biedt de mogelijkheid tot wederzijdse uitbreiding van de dienstverlening. Ook de goede klantrelaties en hoge scores in klanttevredenheid van Ardyn bieden synergievoordelen. Door deze verbreding van werkzaamheden ontstaan nieuwe perspectieven voor medewerkers.

Ardyn blijft voorkeursaanbieder (preferred supplier) van Menzis. De komende maanden worden afspraken gemaakt over samenwerking van Menzis en Salto om de werkgeversmarkt te bewerken, inclusief het ontwikkelen van proposities. Hiermee kan Menzis zijn positie in de collectieve markt verder verbeteren.

Met het opgaan van Ardyn (260 medewerkers en een jaaromzet van 21 miljoen euro) heeft Salto in totaal 900 medewerkers en een jaaromzet van circa 70 miljoen euro. Afspraak is dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en het hoofdkantoor van Ardyn blijft in Groningen. De ondernemingsraden van Ardyn en Menzis en de Nederlandse Mededingingsautoriteit zullen om respectievelijk advies en toestemming worden gevraagd, zodat een en ander 1 juli aanstaande kan worden geëffectueerd.