Staatssecretaris Aboutaleb opent website www.inzetverzekerd.nl

22/05/2008 18:21

Verbond Van Verzekeraars

Verzekeringsbranche maakt werk van inzetbaarheid

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb opende op 22 mei de website www.inzetverzekerd.nl. Deze website maakt onderdeel uit van de campagne 'De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid', die tot eind 2009 loopt. De campagne is een initiatief van, en wordt uitgevoerd door, het Verbond van Verzekeraars en de vakorganisaties CNV Dienstenbond, De Unie, BBV en FNV Bondgenoten.

Het doel van de campagne 'De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid' is een optimale inzetbaarheid van alle werknemers in de verzekeringsbranche, nu en in de toekomst, onafhankelijk van leeftijd. De veranderende situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een bewuste benadering van dit vraagstuk. Het is belangrijk dat werkgevers medewerkers stimuleren actief te blijven op de arbeidsmarkt en zich te blijven ontwikkelen.

Staatssecretaris Aboutaleb juicht het initiatief van de verzekeringsbranche van harte toe: "Het aantal mensen dat over een jaar of tien de arbeidsmarkt verlaat, is vele malen groter dan de reserves die we hebben. Daar komt bij dat we de arbeidsparticipatie willen laten stijgen van 74 naar 80 procent. Dat onderstreept wel de noodzaak om aan inzetbaarheid te werken."

De staatssecretaris benadrukte dat onderwijs en ontwikkeling daarbij belangrijke onderdelen zijn. "We investeren nu veel in kinderen en jongeren, maar je kunt maar tot je dertigste van ons huidige onderwijssysteem gebruik maken. Alsof je daarna niets meer kunt leren! Daarom ben ik groot voorstander van 'een leven lang leren'."

Ter ondersteuning van de campagne is de website www.inzetverzekerd.nl geopend. Op deze website staat achtergrondinformatie over duurzame inzetbaarheid en leeftijdbewust beleid. De website zal een belangrijk middel worden om kennis en tools op het gebied van inzetbaarheid te delen met de werknemers en werkgevers in de verzekeringsbranche.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.