Ziggo

Eurosport sluit grote distributie- overeenkomst met Ziggo, inclusief Eurosport HD
donderdag 22 mei 2008

Eurosport heeft vandaag een grote distributie-overeenkomst gesloten met kabelexploitant Ziggo. De huishoudens in het kabelgebied van Ziggo zijn ook de komende jaren verzekerd van doorgifte van de sportzenders Eurosport en Eurosport 2. Eurosport is zowel analoog als digitaal beschikbaar en Eurosport 2 digitaal. Daarnaast zijn Eurosport en Ziggo overeengekomen dat de Eurosport HD zender wordt gedistribueerd.

Eurosport, de grootste pan-Europese sportzender*, is vanaf 25 mei 2008 beschikbaar in High Definition (HD); de lancering valt samen met de start van Roland Garros, de tweede tennis Grand Slam van het jaar. De Eurosport HD zender is een simultane uitzending van Eurosport. Dit betekent dat dezelfde evenementen tegelijkertijd in zowel standaard als HD kwaliteit worden uitgezonden.

Voor de Eurosport Groep is de lancering van Eurosport in HD één van de belangrijkste prioriteiten in 2008.
In een mooi sportjaar op Eurosport met onder andere Roland Garros, UEFA Euro 2008, Tour de France, Olympische Spelen Beijing 2008 en de US Open tennis op de kalender is het een uitgelezen kans een HD zender in de markt te zetten. Eurosport HD heeft van alle Europese sportzenders het grootste in HD geproduceerde sportaanbod. De ruim 3.3 miljoen klanten van Ziggo komen vanaf 25 mei royaal aan hun trekken met een fantastische sportzomer in het vooruitzicht.

"Ik ben ontzettend blij dat we in Ziggo, de grootste kabelexploitant in Nederland, dé partner hebben gevonden om Eurosport HD in Nederland te lanceren. Deze deal onderstreept verder het grote vertrouwen in onze organisatie en de hoge kwaliteit waar wij om bekend staan", aldus Danny Menken, Managing Director Eurosport Benelux.

Jean Thierry Augustin, General Manager, Distribution & Development, Eurosport Groep, zegt: "Sport, vooral LIVE**, is heel spectaculair in High Definition waardoor het kijken van sport op televisie nog meer een belevenis wordt. Als grootste sportzender in Europa is het een logische stap ons sportaanbod nu ook in HD kwaliteit aan te bieden. Met Eurosport, Eurosport 2 en Eurosport HD zijn we in staat om alle Ziggo abonnees een versterkt televisie aanbod aan te bieden."

"Onze klanten willen nog beter beeld en geluid en dan ligt het voor de hand om naar HD content te kijken. Om die reden zijn wij hartstikke blij dat wij tot overeenkomst zijn gekomen met Eurosport over de doorgifte van haar HD-kanaal. Want het zijn met name ook de sportliefhebbers die hoge eisen stellen aan de beeld- en geluidskwaliteit", aldus Marcel Nijhoff, CCO van Ziggo.


*EMS Survey 2007, n° 1 pan-Europese TV zender (voor 13e achtereenvolgende jaar)

** meer dan 50% van Eurosport's uitzendingen is LIVE

Over de Eurosport Groep
De Eurosport Groep is één van de grootste multimedia ondernemingen in Europa met Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD, Eurosportnews, Eurosport Azië, www.eurosport.yahoo.com, www.nl.eurosport.com, Eurosport Mobile en Eurosport Events.
Eurosport, the n°1 pan-European TV channel, bereikt meer dan 112 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen en zendt uit in 20 talen, waaronder het Nederlands.
Eurosport 2, the New Generation Sports Channel, is te zien in 30 miljoen huishoudens in 43 landen en in 11 talen. Eurosportnews brengt 24 uur per dag het laatste sportnieuws. De zender is beschikbaar in Europa, Azië en het Australisch continent. Op het Eurosport Internet Platform, Europe's n°1 online sports portal, is het laatste sportnieuws beschikbaar via acht sites in verschillende talen. Eurosport beheert samen met Yahoo! co- branded sites in het Verenigd Koninkrijk & Ierland, Spanje, Duitsland en Italië. Daarnaast heeft Eurosport vier eigen talenversies in China, Zweden, Rusland en Frankrijk. Het internetplatform genereert momenteel meer dan 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Op www.nl.eurosport.com vinden kijkers alle informatie over de uitzendingen op Eurosport en Eurosport 2 en de kijkers kunnen zich gratis abonneren op Eurosport's e-mail service. Eurosport Mobile: Eurosport LIVE stream en daarnaast het laatste sportnieuws via WAP, I-Mode en SMS services.
Eurosport Events is verantwoordelijk voor de organisatie, promotie, productie, beheer van de mediarechten en ontwikkeling van internationale sportevenementen, waaronder diverse autosportevenementen als FIA WTCC, IRC, International Formula Masters, Rally Raid World Tour, Global Champions Tour (paardensport), snooker World Series en SolOceans race (zeilen).

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,3 miljoen huishoudens, 1,4 miljoen breedband internetklanten, ruim 900.000 afnemers van digitale televisie en 750.000 telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over heel Nederland. Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.nl
Verwijzingen

Eurosport

Ziggo