Ingezonden persbericht


Microsoft DevDays 2008 op 22 en 23 mei

Inclusief Geek Night en Mix Essentials voor webontwikkelaars

Schiphol-Rijk, 18 april 2008 - Op donderdag 22 en vrijdag 23 mei vinden in Amsterdam RAI voor de 11e keer de Microsoft DevDays 2008 plaats. Dit is het jaarlijkse Microsoft-evenement voor professionele softwareontwikkelaars en -architecten in Nederland. Het evenement is bedoeld om softwareontwikkelaars op ideeën te brengen en een compleet beeld te geven van de nieuwste Microsoft-technologieën. Het biedt twee dagen veel nieuws, inspirerende showcases en achtergronden.

Onder het motto 'Bring your ideas to life' beogen de DevDays 2008 ontwikkelaars te inspireren met aansprekende sessies en showcases over het .NET Framework 3.5, Visual Studio 2008, ASP.NET Ajax en 2007 Microsoft Office system. Hiervoor komen sprekers van wereldformaat, onder wie Ingo Rammer, Daniel Moth, Rob Miles, Alex Thissen en Anko Duizer naar Amsterdam. Ook wordt ingegaan op de toepassing van de huidige Microsoft-technologieën in de praktijk. Er is bovendien ruime gelegenheid om ideeën uit te wisselen met sprekers, collega-ontwikkelaars en andere Microsoft-specialisten.

Geek Night

Geek Night op donderdag avond 22 mei is een compleet nieuw fenomeen op DevDays. Geek Night plaatst technologie in een compleet ander perspectief, waarbij plezier voorop staat. Geek Night is zeker geen standaard developer-event want iedere computer- en ontwikkel-enthousiasteling is welkom. Ook presenteert het Microsoft Coding4Fun-team de laatste ontwikkelingen op het gebied van .NET technologie. Het digitale televisiekanaal Channel 9 geeft een kijkje in de keuken van Microsoft via interviews met de bedenkers en ontwikkelaars zelf. Ook de Nederlandse developer communities zijn met workshops van de partij.

Game development in Academia

Op 23 mei is er exclusief voor studenten de Academic Day, waarop alles draait om gaming. Game-specialisten, onder wie Rob Miles en Erik Meijer, geven een complete update van de game-wereld. Zij verzorgen sessies over XNA, LINQ en Volta. Game-ontwikkelaar Mark Overmars praat deelnemers tijdens het middagprogramma bij over de ontwikkelingen in de Nederlandse gaming-markt. Buiten de sessies verzorgen Cannibal Game Studios, TU/e en Universiteit Utrecht demo's en showcases.

Mix Essentials

DevDays 2008 worden net als vorig jaar gecombineerd met een congres, gericht op (online) grafisch ontwerpers. Mix Essentials biedt bezoekers acht boeiende sessies die uitgebreid ingaan op alle design-aspecten van Windows- en webapplicaties en inzicht geven in de nieuwste webtoepassingen. Maar deze sessies zijn niet alleen bedoeld voor creatieve professionals die zich op webdevelopment en -design concentreren. Ook de inzet van nieuwe webtechnologieën voor het verbeteren van online klantervaringen komen uitgebreid aan bod.

Meer informatie over het programma van DevDays 2008, Geek Night en Mix Essentials is te vinden op www.devdays.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.