Politie Groningen

Politie Groningen wint Politie Innovatie Prijs met attenderingsservice

Attenderingsservice
Provincie Groningen, 22-05-2008 o Regiopolitie Groningen en de Voorziening Tot Samenwerking Politie Nederland hebben de Politie Innovatie Prijs gewonnen. Het attenderingssysteem was één van de drie genomineerden. Projectleiders Elle de Jonge (Regiopolitie Groningen) en Roy Mente (VTS PN) namen de prijs van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Guusje ter Horst, in ontvangst.

De eerste reactie

Elle de Jonge is erg blij met deze prijs. In totaal waren 44 projecten aangemeld. Het is al leuk als je dan bij de laatste drie zit. Aan de prijs hangt een geldbedrag van 35.000 euro, een bronzen sculptuur en natuurlijk de eer. Maar veel belangrijker is dat je met zon prijs een project in the picture plaatst. Dat stimuleert enorm bij de ontwikkeling van dergelijke projecten, aldus Elle de Jonge.

Wat is het attenderingssysteem?

Het attenderingssysteem is ook wel bekend als PDA-Alert. Het is ontwikkeld door de Voorziening Tot Samenwerking Politie Nederland en Regiopolitie Groningen. Deze zakcomputers voorzien de medewerkers op straat van actuele informatie over panden en personen. Het apparaat geeft bijvoorbeeld aan wanneer op een bepaald adres iemand woont die nog een boete open heeft staan of tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd. Ook wijst het onder meer op afspraken die op locaties zijn gemaakt. Op Basiseenheid Noord testten 30 collega's dit systeem.