Vereniging FME-CWM

Nieuwe EUP-regels raken gehele maakindustrie

Zoetermeer, 22 mei 2008 Vanaf medio 2009 moeten een zeer groot aantal producten de zogeheten Energy Using Products (EUP) - voldoen aan nieuwe Europese wet- en regelgeving. Voldoen producten of productieprocessen niet aan deze nieuwe EUP-richtlijnen, dan spelen bedrijven op de Europese markt niet meer mee.

De wetswijziging treft vrijwel de gehele supply chain van de technologische industrie en is erop gericht de milieu- en klimaatbelasting van producten te verminderen. De strengere eisen gelden in eerste instantie voor bepaalde productgroepen, maar dat aantal zal snel worden uitgebreid. Als niet kan worden aangetoond dat een product, onderdeel of halffabricaat aan die eisen voldoet, mag het niet langer op de Europese markt worden gebracht.

In dit kader organiseert FME op 23 juni 2008 het symposium Energy Using Products met sprekers uit de politiek (o.a. minister Cramer), het bedrijfsleven en de Europese Unie. Tijdens het FME-symposium krijgen bedrijven advies over hoe zij hun organisatie, processen en systemen tijdig kunnen aanpassen aan de nieuwe EUP-richtlijnen.

Meer informatie: www.fme.nl/eup.


---


----------