Gemeente Achtkarspelen


Achtkarspelen heeft financiële huishouding op orde

De gemeente Achtkarspelen krijgt een goedkeurende verklaring van de accountant bij de jaarrekening van 2007. Naast de goedkeurende verklaring voor het onderdeel getrouwheid (financiële positie en resultaten van de gemeente), is nu voor het eerst sprake van een goedkeurende verklaring voor de rechtmatigheid (verloopt alles volgens de regels). Alle bestedingen van gemeentelijke middelen verliepen volgens het door de gemeenteraad vastgestelde beleid en de begrotingsregels die voor gemeenten gelden en waren controleerbaar.

De gemeentelijke organisatie wordt met de rechtmatigheidsverklaring beloond voor haar inspanningen. Met interne controles en verbetering van de administratieve organisatie heeft de gemeente het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in de bedrijfsvoering.

De goedkeurende verklaring van de accountant is een bevestiging dat de gemeente transparant is over de wijze waarop ze omgaat met publieke middelen. De sturende en controlerende taak van de gemeenteraad wordt hiermee verder versterkt.

De jaarrekening 2007 van Achtkarspelen eindigt met een positief saldo van ¤ 921.0000. Momenteel werkt de gemeente aan de kadernota; het beleidsstuk waarin de gemeenteraad de belangrijkste prioriteiten voor het volgende jaar weergeeft.


----------