Gemeente Giessenlanden


Speurploeg Kunst en Cultuur onderzoekt de Aard van de Waard

De komende vier maanden reist er een merkwaardige kast door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Deze kast, genaamd De Communicatiegenerator, gaat van hand tot hand en trekt als een verzamelende marskramer door de regio heen.

Bewoners, organisaties en verenigingen worden bij deze opgeroepen om, in ruil voor een gratis* DVD, iets van hun identiteit aan de inhoud van de kast toe te voegen. De Speurploeg Kunst & Cultuur wil zo onderzoek doen naar de Aard van de Waard, de culturele verschillen en contrasten in het gebied. Want zijn het niet juist de verschillen die deze regio tot een interessant cultureel gebied maken?

Personen maar ook organisaties, sportverenigingen, kerkgenootschappen, scholen of bijvoorbeeld de plaatselijke fanfare of Oranjevereniging kortom iedereen met een eigen identiteit, cultuur en mode wordt uitgenodigd om iets aan de Communicatiegenerator toe te voegen. Het gaat daarbij om kenmerkende en typerende zaken zoals kledingstukken, voorwerpen, fotos, geluiden, muziek, geuren en wat al niet meer zij.

U kunt De Communicatiegenerator reserveren bij de Speurploeg Kunst & Cultuur of er iets aan toevoegen tijdens de openingstournee langs vijf verschillende gemeentehuizen.

Aard van de Waard is een interactief project van De Speurploeg Kunst & Cultuur. De Speurploeg Kunst & Cultuur is een samenwerkingsverband tussen organisatieadviseur Wietse Meerman en kunstenaar Jack van Mildert.

Speurploeg Kunst & Cultuur
Jack van Mildert en Wietse Meerman
p/a Kerkeind 5
4241 XB Arkel

Het project Aard van de Waard vindt plaats in het kader van Alblasart en wordt mede mogelijk gemaakt door het Actieprogramma Cultuurbereik van de Provincie Zuid Holland,gemeente Graafstroom, gemeente Giessenlanden,
gemeente Gorinchem, gemeente Leerdam en de gemeente Zederik.


* DVDs zolang de voorraad strekt!