Nederlandse Tafeltennisbond


Spelers uit de afdeling Midden het meest succesvol bij het nieuwe Jeugdklassentoernooi.

Erwin van Gelder van de afdeling West winnaar van de hoogste klasse.

Voor dit toernooi, dat op zaterdag 17 mei tijdens de NK-A in Eindhoven werd geĂŻntroduceerd, konden uit alle afdelingen 16 of 20 jeugdleden ingeschreven worden. Er waren 5 klassen gevormd door vergelijkbare afdelingscompetitieklassen, waarvan telkens de vier spelers met het hoogste percentage konden meedoen. De verwachting was 156 deelnemers. Helaas konden niet alle afdelingen meedoen, deels om de korte termijn voor de inschrijving, deels omdat afdelingen al andere plannen hadden.

De 77 deelnemers en hun begeleiders/ouders genoten van hun eigen spel en dat van de NK-deelnemers aan de andere kant van de zaal. Er werden grote meerkampen gespeeld gevolgd door kruisfinales en finales. Het evenement werd goed ontvangen en lijkt voor herhaling vatbaar.

Van de 20 halve-finalisten kwamen er maar liefst 9 uit de afdeling Midden, 4 uit West, 4 uit Holland Noord en 3 uit Oost. De finalisten ontvingen hun prijs uit handen van Li Jiao en gingen met haar op de foto. Deze foto is te vinden via het aanklikken van het NK-2008 logo bovenaan links naast de nieuwsberichten. De uitgewerkte uitslagen (17 mei) zijn weer snel te vinden op deze website door het aanklikken van "Uitslagen" onder het kopje "Toernooien" boven de Nieuwsberichten.