Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 13 mei 2008

Eéndaagse Master Class over relaties met Rusland

Op donderdag 22 mei organiseert het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) samen met Energy Delta Institute (EDI) een 1-daagse Master Class over succesvol zakendoen met Rusland. Tijdens interactieve sessies zullen onder leiding van dagvoorzitter George Verberg praktijkdeskundigen en academische Rusland-experts ingaan op de Russisch- Westerse relaties, de stand van zaken in de Russische economie, kansrijke sectoren, de "do's & don'ts van het zakendoen met Rusland en culturele verschillen tussen beide landen. Het seminar wordt gehouden in het gebouw van N.V. Nederlandse Gasunie in Groningen - een bedrijf dat een sprekend voorbeeld is van een succesvolle samenwerking met Rusland.

Rusland neemt als handelspartner een steeds belangrijker plek in, zowel voor Nederland als voor de rest van de wereld. Dit geldt niet alleen voor energie, maar ook voor tal van andere, kansrijke sectoren, zoals de landbouw, media, transport, infrastructuur en financiële dienstverlening. Het aantal personen en organisaties dat (intensieve) relaties met dit unieke land op wil bouwen en onderhouden, neemt dan ook hand over hand toe. Om succesvol in en met Rusland te kunnen zijn, zijn goede interpersoonlijke relaties van cruciaal belang. Voor het opbouwen daarvan is kennis over culturele, historische, maatschappelijke, economische en intermenselijke aspecten onontbeerlijk. Reden voor het Nederland-Rusland Centrum (NRCe) - gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen - en Energy Delta Institute (EDI) om op donderdag 22 mei a.s. een ééndaagse Master Class: "Succesvol in Rusland" te organiseren.

Sprekers zijn o.a.:
Hans van Koningsbrugge (NRCe en Rijksuniversiteit Groningen) Alexander Munninghof (journalist, oud-directeur Nederlands-Russisch Instituut St Petersburg)
Geert Greving (GasTerra)
Annette Wassenaar (Media Express Moskou)
Rob van der Ploeg (Exportclub Groningen)
Marina Krol (Lomonosov Universiteit Moskou)

////////////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pieternel Overmars, Communications & PR Energy Delta Institute: 050 - 524 8308, 06 - 55 87 31 38, overmars@energydelta.nl.

Hans van Koningsbrugge, Nederland-Rusland Centrum (NRCe), tel.: 050 363 72 49 / 06 29 17 30 07, e-mail: j.s.a.m.van.koningsbrugge@rug.nl


---- --