Ingezonden persbericht


Persbericht

OWASP AppSec Europe Conferentie in Gent, België

Plaats, 13 mei 2008 --- Van maandag 19 tot en met donderdag 22 mei aanstaande wordt in Gent een nieuwe OWASP Applications Security Conferentie gehouden. Na eerdere grote bijeenkomsten van het genootschap in de Verenigde Staten en Europa is het nu de beurt aan België. De conferentie zit dagenlang vol met maatgevende presentaties van de belangrijkste experts over de laatste risico s en trends bij applicatieontwikkeling. OWASP staat voor Open Web Application Security Project.

De conferentie speelt zich af in de gehoorzalen van de Universiteit van Gent, Voldersstraat 9, 9000 Gent. Zie Google Maps Link

De agenda is conform het eerder succesvol gebleken two tracks formaat van de OWASP-conferenties. De opening keynote inleiding en de presentaties worden gehouden in het auditorium van de universiteit, waarna in de middag parallelsessies volgen in andere zalen. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie in de hoofdzaal. Zoals ook bij eerdere afleveringen zal de OWASP AppSec Europe 2008 conferentie zorgen voor een complete documentatie.

De belangrijkste opdracht van de conferentie is als steeds het openbaar maken van de nieuwste inzichten over het creëren van veilige webapplicaties. Het blijkt in toenemende mate dat door de snelle toename van geautomatiseerde tools en zoekinstrumenten, die in korte tijd miljoenen websites kunnen scannen, het hacken van webapplicaties en websites steeds gemakkelijker wordt. De internationale OWASP-gemeenschap is verontrust en komt met steeds geavanceerdere methoden om kwetsbaarheden bloot te leggen en oplossingen te bieden. De ontwikkelingen blijven echter gelijkenis vertonen met die van een wapenwedloop.

Een van de opdrachten van de conferentie is het verschaffen van informatie aan ontwikkelaars en informatiebeveiligers over het produceren van webtoepassingen die bestand zijn tegen nieuwe bedreigingen. Het programma, een resumé van de sprekers, de inhoud van tutorials, hands-on trainingen, de gegevens over het Evening Social Event, de mogelijke accommodatie en de plaatsen van handeling zijn te vinden op de zeer uitgebreide website van de OWASP-conferentie:

http://www.owasp.org/index.php/OWASP_AppSec_Europe_2008_-_Belgium#column-one#column-one

De mogelijkheden voor registratie en verblijf zijn te vinden op: Cvent link

Vulnerabilities

Een van de op dit moment zeer actuele onderwerpen is het bestrijden van Vulnerabilities, (kwetsbaarheden) in applicaties. Zo n kwetsbaarheid bestaat uit een lek of een zwakheid in de applicatie, die het gevolg is van een ontwerpfout of een bug bij de implementatie. Die zwakke plek is de Vulnerability, de Achilleshiel van zo n applicaties, die voor een kwaadwillende makkelijk te vinden is en die de eigenaar of gebruiker van de applicatie ernstige schade kan toebrengen. Een compleet overzicht van mogelijke Vulnerabilities is te vinden op de website van de conferentie, zie boven.

De Nederlandse chapter van het Open Web Application Security Project is twee jaar geleden opgericht naar aanleiding van gelijksoortige ontwikkelingen in de Verenigde Staten en een aantal Europese landen. De OWASP-projecten en de lokale chapters produceren open source documentatie, tools en standaarden. De OWASP-gemeenschap verzorgt ook conferenties, artikelen en fora. De Nederlandse Chapter wordt in het leven gehouden door een toenemend aantal vrijwillige vakgenoten.

Zie voor meer informatie de Nederlandse chapterpagina op www.owasp.org.

Persinformatie over de conferentie te Gent wordt verschaft door:

Information Risk Control (irC )

Bert Koelewijn

Aalderwijksestraat 18 A

5315 AE Kerkwijk

t: (030) 600 10 90

m: (0611) 12 85 38

e: bert.koelewijn@irc2.com

Lubbers & De Jong PR

Bert Lubbers

Falckstraat 14

1016 VW Amsterdam

t: (020) 421 05 65

bert@l-dj.nl

_______________________________