Ingezonden persbericht


Debatavond:
Tilburg Studentenstad?!

Donderdag 22 mei 2008
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Chateau de Castelmore, Heuvelring 102, Tilburg

Hoe komt een scholier tot de keuze van zijn studentenstad? Naast de digitale presentatie van een stad op het internet is de binnenstad van een studentenstad hét visitekaartje naar scholieren die een studiekeuze moeten maken. Waarom staat Tilburg niet bekend als studentenstad? Hoe kan Tilburg zijn binnenstad aantrekkelijker maken en wat kunnen de universiteit en het HBO hieraan bijdragen?

De avond vangt aan met een openingswoord van Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg. In zijn betoog zet hij uiteen wat de gemeente heeft gedaan, doet en zal doen om van Tilburg een echte studentenstad te maken.

De gemeente is op zoek naar de mening van de student. Daarom komen de studentenfracties SAM en Front van de Universiteit van Tilburg gevraagd hun visie te geven op de oplossingen van het imagoprobleem dat Tilburg heeft. Een student uit een totaal andere studentenstad stelt het imagoprobleem van Tilburg aan de kaak. Wat mist Tilburg als studentenstad, hoe komt dat komt, en wat is er aan te doen? Voor meer informatie zie: www.tsvdartagnan.nl/debat

Met vriendelijke groet,

Pieter-Paul Wasmann
Wetenschappelijke Raad der TSV D'Artagnan
0611155999