Gemeente Lingewaard


22 en 23 mei: Schoololympiade 2008

Donderdag 22 en vrijdag 23 mei vindt voor de vierde keer de Schoololympiade plaats voor 513 leerlingen van de groepen 7 of 7/8 van de gemeente Lingewaard. Het thema valt dit jaar samen met de Olympische Spelen in Peking. Zo zijn er dit jaar vijf dorpskernen te verwelkomen op de Schoololympiade. Elke ring in dit logo vertegenwoordigt een bepaald continent en zij strijden voor de eerste plaats en de Fairplay Cup.

De Breedtesport heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk sporten aan te bieden die beoefend kunnen worden binnen onze gemeente. Dit jaar helpen Tennisclub LTC Gendt, Volleybalvereniging Tweestroom en Handbalvereniging Huissen mee om de Schoololympiade 2008 tot een succes te maken. Daarnaast worden deze dagen ondersteund door de vrijwilligers van de Bataven, de SWOG, ROC Nijmegen en de sponsoren; Albert Heijn Gendt, Bakker van Beek, Rabobank, Super de Boer en Palino.

Iedereen is welkom om de leerlingen aan te moedigen. De Schoololympiade vindt plaats op sportpark Walburgen, Nijmeegsestraat 65b te Gendt. De burgemeester opent donderdagochtend om 9.00 uur de Schoololympiade met het ontsteken van het Olympisch vuur.