Imtech NV

Published: 07:30 22.05.2008 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech ontvangt voor 46 miljoen euro orders in Spanje

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft opdrachten ontvangen voor technische oplossingen in nieuwbouw en maintenance projecten in de Spaanse gebouwenmarkt. De totale waarde van deze opdrachten bedraagt ruim 46 miljoen euro.

Groeiend aantal vaste opdrachtgevers
Imtech focust zich op technische oplossingen binnen een groeiend bestand van vaste opdrachtgevers. Deze gerichte aanpak werpt zijn vruchten af. Recentelijk werden diverse nieuwe projecten gestart voor bestaande opdrachtgevers als Metrovacesa-Sacresa, Bovis Lend Lease, Sacyr, Eralan en Institut Català d'investigació Química.

In Barcelona en Madrid is gestart met de technische oplossingen (HVAC, Heating Ventilation Air Conditioning) voor het energiezuinige klimaat en gebouwautomatisering in de nieuwe winkelcentra 'Las Arenas' (Barcelona) en 'Alcalà Magna' in Alcalà de Henares (Madrid). In Barcelona zijn orders verworven voor de technologie in het nieuwe 'Mandarin Hotel' en in Madrid voor de nieuw te realiseren 'Rafael Hoteles'. Daarnaast is Imtech betrokken bij de nieuwe Sport Club 'Arsenal' in Madrid en de uitbreiding van het chemisch researchcentrum 'Institut Català d'investigació Química' in Barcelona.

Aandeel maintenance neemt snel toe
Op de Spaanse onderhoudsmarkt voor gebouwen, die gedomineerd wordt door grote aannemers, is duidelijk behoefte aan een professioneel technische dienstverlener dat maintenance van technische oplossingen als kernactiviteit heeft. Deze behoefte leidt er toe dat Imtech's maintenance services unit zich uitstekend ontwikkelt, mede door de lancering van een nieuwe onderhoudsfilosofie. De orderportefeuille neemt snel toe met orders van nieuwe klanten als Grupo Sar, Bami Newco en National Institute of Physical Education of Cataluña.

De strategie is enerzijds gericht op het afsluiten van maintenancecontracten op lopende of afgesloten projecten, zoals het onlangs opgeleverde 'Espacio León Shopping and Leisure Centre' in León en de 'Scientific Complex of Cataluña' in Barcelona. Anderzijds is Imtech succesvol met de verwerving van nieuwe maintenance contracten voor vier Accord Hotels in Barcelona en alle kantoren in Cataluña van Servei d'Ocupació de Catalunya, een Spaanse werkgelegenheidsorganisatie.

Imtech in Spanje
In Spanje is Imtech actief in zowel de gebouwenmarkt als industriëlemarkt. In beide markten biedt Imtech complete werktuigbouwkundige diensten aan voor zowel nieuwbouwprojecten als maintenance projecten (technische onderhoud en beheer). In de gebouwenmarkt is Imtech al jarenlang actief in en rond de economische regio's van Madrid, Valladolid, Barcelona, Valencia en sinds 2007 Sevilla. Imtech biedt een groeiend en breed portfolio aan van activiteiten in kantoren, winkelcentra, musea, conferentiecentra, hotels en speciale gebouwen als researchcentra en laboratoria. Imtech is niet actief met de constructie-activiteiten of in de woningmarkt.

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 18.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu