Fortis Bank

Persbericht
Brussel/Utrecht, 22 mei 2008 Investor Day

meldt goede vooruitgang bij integratie van ABN AMRO Tijdsplanning, synergieën en integratieproces volledig op schema

zal tijdens de Investor Day die vandaag in Brussel wordt gehouden het tijdschema voor de volledige integratie van de in 2007 van ABN AMRO overgenomen activiteiten opnieuw bevestigen. Daarnaast worden nadere details verstrekt over de te verwachten synergieën, die eind 2010 zoals eerder aangekondigd zullen uitkomen op EUR 1,3 miljard.

"Wij zijn pas zeven maanden geleden begonnen en hebben nu al op alle fronten grote vooruitgang geboekt. Alle belangrijke mijlpalen in dit proces zijn bereikt, en zelfs al in dit vroege stadium beginnen onze klanten de eerste voordelen te zien," aldus Fortis CEO Jean-Paul Votron. "De hoogwaardige businesses die wij hebben overgenomen, genereren terugkerende en voorspelbare inkomstenstromen. Omdat deze businesses passen in ons strategisch profiel kunnen wij voortbouwen op die activiteiten waarin wij goed zijn. Wij groeien in markten met aantrekkelijke economische en commerciële vooruitzichten. Onze klanten profiteren nu al van deze transactie, zoals de gezamenlijke introductie van nieuwe beleggingsproducten. De plannen om volledige zeggenschap te verkrijgen over de verzekeringsactiviteiten van ABN AMRO, zoals op 20 mei 2008 aangekondigd, past in de ambitie van Fortis om haar bankverzekeringservaring ten goede te laten komen aan de klanten van ABN AMRO."

Integratieproces op schema en tijdsplanning herbevestigd

heeft besloten om bij de toepassing van haar bedrijfsmodel gebruik te maken van de best practices van ABN AMRO, en heeft de toekomstige management teams samengesteld die tijdens het integratieproces en daarna leiding zullen geven aan de gecombineerde groep. De afsplitsing van ABN AMRO Asset Management is versneld doorgevoerd en de activiteiten zijn op 1 april 2008 aan Fortis overgedragen.

De juridische afsplitsing van de resterende activiteiten zal de komende twee jaar gefaseerd plaatsvinden, tot de verwachte afronding van de integratie, eind 2010. De Private Banking-activiteiten buiten Nederland, Factoring, Leasing, Cards en Groenbank gaan naar verwachting in het vierde kwartaal van 2008 over. De overgang van de resterende activiteiten in Nederland, waaronder die van Private Banking, is gepland voor het vierde kwartaal van 2009. De verkoop van een deel van de Nederlandse commercial banking-activiteiten (EC remedies) ligt eveneens op schema en zal naar verwachting voor het eind van het jaar zijn voltooid.

De afsplitsing en integratie van de activiteiten is een grootschalige onderneming en omvat vooral ook IT- en bedrijfsprojecten. Dankzij de duidelijke keuzes die zijn gemaakt op het gebied van IT-architectuur en de bestaande vaardigheden kan dit proces echter snel, ordelijk en met relatief weinig risico's worden uitgevoerd en verloopt de integratie betrekkelijk soepel. Fortis zal hierbij gebruik maken van haar uitgebreide ervaring in het overnemen en integreren van bedrijven. Bij de verdeling van de middelen zijn die voor lopende zaken nagenoeg onaangeroerd gebleven.
Investor Day | 22 mei 2008 | 1

Synergieën en integratiekosten verder uitgewerkt en bevestigd

Vandaag werd bevestigd dat de gerealiseerde synergieën eind 2010 in totaal EUR 1,3 miljard zullen bedragen en dat de daaraan gerelateerde kosten uit zullen komen op EUR 1,5 miljard. Deze cijfers komen overeen met de update van september 2007. Verwacht wordt dat de totale kostenbesparingen EUR 1,1 miljard zullen bedragen, ofwel 83% van de totale synergieën; de overname zal naar verwachting EUR 0,2 miljard aan batensynergieën opleveren, ofwel 17% van het totaal. Wat het tijdpad betreft, verwacht Fortis 26% van de synergieën in 2008 te realiseren, 55% in 2009 en 100% in 2010. Gebaseerd op de laatste schattingen kunnen er ook na 2011 verdere synergieën worden gerealiseerd.

Voordelen voor de klant
De beste expertise en de beste fondsen van beide ondernemingen zijn in sommige gevallen al beschikbaar voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Zo wordt bijvoorbeeld de Fortis NITSH II-transactie al via het retailnetwerk van beide organisaties aangeboden. De komende twee à drie jaar zullen er naarmate het integratieproces vordert steeds meer voordelen komen voor de klant en zal de dienstverlening verder verbeteren.

`Door deze overname wordt Fortis een van de meest dynamische en duurzame financiële dienstverleners van Europa,' zegt Jean-Paul Votron. `Wij creëren daarmee voor onze aandeelhouders waarde op de lange termijn, voor onze medewerkers betere loopbaanmogelijkheden, en groeien uit tot een vooraanstaande speler op de markten waarin wij actief zijn. Wij zijn van plan om onze leiderschapspositie in de Benelux en internationaal verder te versterken.'

U kunt alle presentaties downloaden van www.fortis.com of live volgen via een webcast. Zie hieronder voor nadere gegevens.

Investor Day - 22 mei, 10.00 CET (09.00 UK time)

www.fortis.com

Bij het inbellen (`listen-only') graag de volgende toegangscode vermelden: 949005#
+44 (0)20 7784 1022 (Verenigd Koninkrijk)
+1 212 999 6646 (VS)

+ 32 (0)2 789 8730 (België)
+31 (0)20 794 7886 (Nederland)

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,5 miljard (30/04/2008) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19 Investor Relations:
Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 65 66

Investor Day | 22 mei 2008 | 2