Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BrainStudio komt met Snellezer - Software om leessnelheid van beeldscherm te verhogen

Maastricht, 22 mei 2008 --- Een werknemer leest circa 5 à 6 uur gedurende een dag. Een toenemend deel hiervan gebeurt via een computerscherm. Daarom komt BrainStudio, een organisatie voor effectieve braintrainingen, met BrainStudio Snellezer, software om sneller van een beeldscherm te kunnen lezen en zodoende makkelijker een grote hoeveelheid informatie te verwerken.

BrainStudio Snellezer is in opdracht van BrainStudio ontwikkeld door Jaap Thesing. Met behulp van een aantal oefeningen worden technieken aangeleerd om uiteindelijk de leessnelheid van het lezen van teksten op een beeldscherm te vergroten.

Eén van de oefeningen richt zich op het vergroten van het fixatiegebied, dit is het deel van een zin wat je met één oogopslag scherp kunt waarnemen. Een gemiddelde lezer neemt slechts één woord per fixatie op. Dit is niet bevorderlijk voor de leessnelheid en bovendien vermoeiend voor de ogen. Door tijdens één fixatie een gebied van 3 bij 1,5 centimeter te beslaan is het mogelijk meerdere woorden per fixatie op te nemen.

Een andere techniek waarmee geoefend kan worden, is het laten meelopen van een aanwijzer onder de tekst. Deze techniek wordt onder andere gebruikt door de wereldkampioen snellezen en zorgt ervoor dat gebruikers zich leren concentreren op de voortgang van de tekst. Het terugspringen in zinnen, omdat lezers niet meer precies weten wat ze lezen, gebeurt bij circa 10 procent van de gelezen woorden. Het geconcentreerd doorlezen van een tekst levert niet alleen tijdwinst op, maar zorgt tevens voor een beter begrip. De snelheid van de aanwijzer is instelbaar.

Het programma biedt tevens de mogelijkheid om tijdens het oefenen gebruik te maken van een metronoom. Net als de aanwijzer, zorgt de metronoom ervoor dat de lezer zich concentreert op de voortgang. Door de tekst gelijkmatig en ritmisch te lezen, blijft het leestempo hoog. Bovendien onderdrukt de metronoom de neiging om terug te springen in een zin. Na het toepassen van een of meerdere technieken kunnen gebruikers de leessnelheid en het begrip testen. Hierdoor kan de gebruiker zijn voortgang meten en bijhouden.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de BrainStudio Snellezer bedraagt 65 euro, inclusief BTW. De software is verkrijgbaar via de webshop BrainWare, www.brainware.nl

Over BrainStudio

BrainStudio werd in 1992 opgericht door Jan-Willem van den Brandhof. De organisatie biedt trainingen en lezingen over een beter gebruik van het brein in het bedrijfsleven en geeft speciale trainingen aan jongeren en studenten. Het doel van BrainStudio is mensen te leren effectiever en creatiever met het brein om te gaan waardoor zij hun dagelijkse werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Enkele technieken zijn: het versnellen van leerprocessen, geheugentechnieken, snellezen, mind mapping, creatief denken en studietechnieken.

BrainStudio is dé Brain Training organisatie in Nederland. Het BrainStudio Concept is ondergebracht in een franchiseorganisatie. Ruim 27 duizend mensen hebben in Nederland, België, Engeland, de Verenigde Staten en Hongkong de Brain Training gevolgd. Naast de bestseller Gebruik je Hersens en The Business Brain Book schreef Jan-Willem van den Brandhof de boeken Leer als een speer en Lees!. Voor meer informatie, zie www.brainstudio.nl

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong PR

Anke van Heerebeek

T: +31 20 421 05 65

E: anke@l-dj.nl

BrainStudio
Jan-Willem van den Brandhof
T: +31 43 327 01 70
E: info@brainstudio.nl