C/TAC-Align

Totaal aantal pagina's: 3

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 22 mei 2008

Groei van omzet en winst Ctac zet door in eerste
kwartaal 2008

Kerncijfers

EUR miljoen (tenzij anders vermeld) Q1 2008 Q1 2007 Q4 2007

Omzet 17,0 11,2 15,4 Bedrijfsresultaat 2,1 1,0 1,5 Nettowinst 1,3 0,5 0,7 Aantal medewerkers ultimo (headcount) 414 297 412

Hoofdpunten


· Omzet stijgt met 51% ten opzichte van eerste kwartaal 2007; autonome stijging 26%

· Bedrijfsresultaat ruimschoots verdubbeld jaar-op-jaar; sterke verbetering operationele marge van 8,5% naar 12,5%

· Door opkopen minderheidsbelangen in enkele dochterondernemingen is de hoogte van de nettowinst in verhouding tot het bedrijfsresultaat verbeterd (een groter deel van de winst mag aan Ctac worden toegerekend)
· Nieuw organisatiemodel met vier divisies geïntroduceerd
· Verwachte omzetstijging en verbetering operationele marge voor geheel 2008 in lijn met omzet- en resultaatniveaus in vierde kwartaal 2007 en eerste kwartaal 2008

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat de omzet en het resultaat in het eerste kwartaal van 2008 sterk zijn gestegen. De omzet nam met 51% toe naar EUR 17,0 miljoen, vergeleken met EUR 11,2 miljoen over het eerste kwartaal 2007 (de omzet in het vierde kwartaal 2007 bedroeg 15,4 miljoen). Van de kwartaalomzet was EUR
1,7 miljoen afkomstig uit de verkoop van licenties. Autonoom bedroeg de omzetstijging 26%, vergeleken met 25% in het eerste kwartaal van 2007. Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR 2,1 miljoen (operationele marge 12,5%), ten opzichte van EUR 1,0 miljoen (operationele marge 8,5%). Het betere resultaat is met name het gevolg van een hogere efficiency. In het eerste kwartaal van 2007 werden de resultaten bovendien gedrukt door investeringen in de back-office systemen die noodzakelijk waren vanwege de aanhoudend sterke groei van de organisatie.

Zoals eerder gemeld heeft Ctac in de loop van het eerste kwartaal haar minderheidsbelangen in een aantal dochterondernemingen versneld opgekocht en worden de business units meer geïntegreerd binnen de Ctac organisatie. Dit heeft effect op het aandeel derden in de resultatenrekening. Een groter gedeelte van de winst wordt daardoor als nettowinst aan Ctac toegerekend.

---

Aanpassingen organisatiemodel
Ctac is met haar succesvolle Powerhouse model de afgelopen drie jaar gegroeid van een organisatie van iets meer dan 100 medewerkers naar een organisatie met 414 medewerkers per 31 maart 2008. Daarbij zijn alle bestaande en gestarte business units hard gegroeid. Om met de huidige omvang van de activiteiten optimaal te kunnen inspelen op de toekomstige marktvraag, is een aantal aanpassingen in het organisatiemodel doorgevoerd.

Ctac heeft haar organisatieconcept zodanig aangepast dat het beter past bij de huidige omvang van de organisatie en toekomstige groeiperspectieven. Vanaf 1 mei wordt geopereerd in een model waarbij per land vanuit de hieronder beschreven divisiestructuur wordt geopereerd.


1. Ctac Business Services
Binnen deze divisie treedt Ctac op als business partner en business consultant. Als meedenker met de klant, is Ctac bij uitstek de deskundige die veel kennis heeft van de betreffende branche of het marktsegment. Op dit moment zijn in Nederland de business units Re-spect, Alphalogic en IFS-Probity actief binnen deze divisie. In België zijn dit de businessunits Alphalogic en Re-Spect.


2. Ctac Midden en Kleinbedrijf
Binnen het MKB zijn met name de aanpak en de cultuur onderscheidend. De business units mYuice en Yanta, die actief zijn binnen deze divisie, spelen hier actief op in. De MKB activiteiten uit de Alpha Groep zullen voor 1 juli worden geïntegreerd in de Ctac organisatie. Vanaf dat moment zijn deze activiteiten tevens onderdeel van de divisie Ctac Midden en Kleinbedrijf.


3. Ctac Managed Services
Onder Ctac Managed Services is Ctac actief als service organisatie op het gebied van hosting en beheer, waarbij kwaliteit en continuiteit van de dienstverlening aan klanten voorop staat. In Nederland zijn de business units AMI en NetIT actief binnen deze divisie. In Belgie is dit Ctac AMI.


4. Ctac Professional Services
Ctac treedt binnen deze divisie op als specialist in een bepaalde niche, bijvoorbeeld als solution consultant, om een specifiek vraagstuk van de klant op te lossen. Dit is meestal niet branche gebonden en gebeurt soms onder gelijktijdige aanbieding van eigen ontwikkelde Ctac producten. De business units CIMS, BiGrip, Cvalue, Hitch en Ytool zijn in Nederland onderdeel van de divisie Ctac Professional Services. In Belgie zijn we op dit gebied actief met de businessunit Smart Solutions, Alpha Square en Alpha Intelligence.

De samenwerking tussen deze divisies en de sales coördinatie wordt in Nederland en België vanuit het Management Team ("CMT") vormgegeven onder directe aansturing van de Raad van Bestuur.

Ctac zal als zodanig op jaar- en halfjaarbasis naar deze divisies gaan rapporteren.

Vooruitzichten
Op basis van het nieuwe organisatiemodel zal veel aandacht uitgaan naar verdere versterking van de profilering als SAP/ ERP specialist, uitbouw van marktposities en het benutten van cross selling mogelijkheden tussen de verschillende divisies. Voor geheel 2008 verwacht Ctac een toename van de omzet en een verbetering van de operationele marge te realiseren in lijn met omzet- en resultaatniveaus in het vierde kwartaal 2007 en het eerste kwartaal 2008.

/ / / / / / / / / /
---

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland, België en op kleine schaal in Duitsland. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ruim 200 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac had per ultimo maart 2008 414 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).