KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

22-5-2008

Uiteenlopende resultaten Delta Lloyd kernploeg

Woensdag 21 mei is in Medemblik de Delta Lloyd Regatta van start gegaan. Ruim duizend zeilers uit 58 landen doen mee aan dit jaarlijkse topzeilevenement aan. Er stond een bijzonder vlagerige wind. Enkele kernploegleden hadden moeite met de wisselende weersomstandigheden.

Olympisch ticket voor de windsurfers
De Nederlandse windsurfers doen weer van zich spreken in hun strijd om een Olympisch ticket. Dorian Rijsselberge wist twee races te winnen en zijn trainingspartner en concurrent Casper Bouman werd twee keer achtste. Als Bouman deze week bij de eerste zes eindigt nomineert hij zich alsnog voor de Spelen onafhankelijk van de resultaten van Rijsselberge.

Van Rijsselberge wist met zijn vierde plaats op het EK in Brest een hele nominatie bij elkaar te surfen begin mei van dit jaar. Bouman kan die prestatie deze week evenaren als hij in de top zes eindigt. Beide surfers hebben dan een volle nominatie. Maar aangezien Bouman de nationale selectie heeft gewonnen gaat hij in dat geval naar de Olympische Spelen.

Delta Lloyd Kernploeg
Bij de 470-mannen begonnen Sven en Kalle Coster de eerste dag goed met twee maal een tweede plek. Alleen in race twee hadden de broers het moeilijk. Ze werden 18de. Team Coster staat voorlopig derde in de ranglijst.

De Yngling-kernploeg bestaat nog uit zeven leden, maar is in Medemblik toch weer met drie boten van de partij. Het team van Mandy Mulder, Marije Faber en Merel Witteveen behaalde na één dag varen de beste resultaten. Met een zesde, een vierde en een tweede plek staan zij voorlopig tweede in de ranglijst. Witteveen: Het was een moeilijke dag met grote windverschillen. Echt niet makkelijk en als je het dan zo goed doet geeft dat een lekker gevoel. Renee Groeneveld, Brechtje van de Werf en Marije Kampen werden zevende, vijfde en zestiende en staan achtste in het klassement. Het derde Yngling-team, dat bestaat uit Annemieke Bes en invallers Marjon Kooistra en Kim Patteeuw, staat na drie races zeventiende.

In de Finn-klasse had Pieter-Jan Postma het vandaag moeilijk. Met een zevende en een tiende plek staat hij voorlopig achtste in de
ranglijst. Postma: Ik zat niet in mijn flow vandaag. Ik had het zwaar. Maar het is nog een lange week. Morgen weer een dag.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout staan na één dag zeilen op een derde plaats. Zij behaalden in de eerste drie races van het toernooi een vijfde, twaalfde en derde plek.

Internetadres: www.deltalloydregatta.org