Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 22mei 2008

Oneerlijke concurrentie Horeca, bij Adje-Theater!!

Er is al enige tijd veel ontevredenheid en onrust in de Tilburgse horeca m.b.t. oneerlijke concurrentie die indirect of direct door de gemeente wordt veroorzaakt. De druppel die de emmer nu doet overlopen is de wijze waarop de horeca wordt gegund in het Adje-theater aan één partij. Je kunt dat de Bonheur-groep absoluut niet kwalijk nemen, want horecaondernemers zouden bij een open inschrijving in de rij hebben gestaan voor deze mooie locatie met een huur van 58.500 euro per jaar voor 390 vierkante meter vloeroppervlak inclusief gas en licht met ook nog mogelijkheden voor een terras, 10 dagen kermis en div. evenementen voor de deur, tel uit je winst! De energiekosten zijn afhankelijk van de omzet en liggen tussen de 15.000 en 45.000euro. De brouwerij en leveranciers komen flink over de brug op deze A1 locatie en 20.000euro inkomsten van de gokkast is minimaal. Zowel Adje als de horecaondernemer hebben een gouden deal gesloten op kosten van de belastingbetaler. Het zijn juist de incompetente politieke leiders van de PvdA, VVD en SP die weer eens duidelijk hebben laten zien, niet het gewenste niveau te bezitten om de 6e stad van het land te besturen en blijkbaar niet weten wat er in de echte wereld speelt. Inmiddels is contact opgenomen met het BEM, Bureau Eerlijke Mededinging. Deze bestrijdt oneerlijke concurrentie in de horeca. Er wordt bij het Adje-theater de eerste drie jaar indirect een huurkorting gegeven van 720.000euro ( 190.000euro plus 50.000euro per jaar) waardoor de Bonheur-groep indirect gigantisch meeprofiteert met onwerkelijke voorwaarden. Voor de buitenwereld lijkt het straks alsof het Adje-theater druk bezet is, maar het zal in werkelijkheid gewoon een indirect zwaar gesubsidieerde goedlopende horecazaak zijn, die gigantische winsten zal gaan maken, wat ik overigens iedere hardwerkende ondernemer gun!!

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vraag;


1. U geeft 240.000euro per jaar huurkorting aan de huurders van uw pand, het voormalige Midi-theater, kunt u verklaren waardoor de horeca-exploitant een absurd niet marktconforme lage pachtprijs betaalt zoals hierboven omschreven?
2. Vindt u ook net als de LST dat zowel Adje als de Bonheur-Groep een ongekende niet marktconforme deal hebben gesloten als ondernemer? Zo nee leg dat dan maar eens uit!
3. Waar kunnen alle andere ondernemers terecht voor zulke deals in de toekomst?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

Groetjes Hans Smolders 0645.750.616


---- --