Ingezonden persbericht


Persbericht


---

METRO KRIJGT NIEUWE HOOFDREDACTEUR

Amsterdam, 22 mei 2008

Robert van Brandwijk wordt per 1 juli de nieuwe hoofdredacteur van Metro.

Van Brandwijk is nu nog hoofdredacteur van ondernemersplatform De Zaak. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij het Algemeen Dagblad, onder andere als adjunct-hoofdredacteur, chef redactie AD/Regionale Dagbladen en chef AD Sportwereld.

Metro's algemeen directeur en uitgever Silvio de Groot is blij met de komst van Van Brandwijk. "Metro is nu de op een na meest gelezen krant van Nederland en we hebben de ambitie om de meest gelezen krant van Nederland te worden. Om dat te bereiken hebben we goed gezocht naar een hoofdredacteur met veel ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat Robert met zijn ervaring en enthousiasme voor Metro de juiste man is om de redactie van Metro nog beter te maken."

Volgens Robert van Brandwijk liggen de ambities van Metro in lijn met die van hemzelf. "Er zijn ook journalistiek gezien veel kansen voor groei. Het is prachtig om daar samen met de redactie aan te gaan werken."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 550.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald's restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders supermarkten, Deen supermarkten, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.945.000 dagelijkse lezers (NOM Doelgroep Monitor 2007-2) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.557.000 mensen Metro.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 71 edities in 21 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro. www.metronieuws.nl