Ingezonden persbericht


AlterNET PERSBERICHT:

Staatssecretaris Aboutaleb opent TYPO3 website www.inzetverzekerd.nl

Dordrecht - 22 mei 2008 Samen met vakorganisaties is het Verbond van Verzekeraars de campagne 'De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid' gestart. alterNET heeft hiervoor in opdracht van het Verbond een themasite ontwikkeld op basis van het TYPO3 content management systeem met nuttige informatie, tips uit de praktijk en tools. Staatssecretaris Aboutaleb zal tijdens de themaochtend "Best Practices" op 22 mei deze site presenteren.

Waarom deze website?

In oktober 2006 hebben het Verbond van Verzekeraars en de vakorganisaties het startsein gegeven voor de campagne 'De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid', onder regie van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid. Met als doel om bij werkgevers én werknemers een cultuuromslag te bewerkstelligen voor eind 2009.

Een goed inzetbaarheidsbeleid is noodzakelijk om slagvaardig te kunnen opereren. Nederland vergrijst en ontgroent in een hoog tempo. De arbeidsmarkt wordt krapper en werknemers moeten langer doorwerken. Tegelijkertijd moeten organisaties continu innoveren en inspelen op veranderingen om te kunnen blijven concurreren.

Daarom heeft de verzekeringsbranche behoefte aan goed opgeleide en inzetbare werknemers waarop we ook in de toekomst kunnen rekenen.

De verzekeringsbranche wil medewerkers faciliteren om verschillende werkzaamheden en functies adequaat te kunnen vervullen. Hierbij houden we rekening met de specifieke omstandigheden en behoeften van medewerkers in de verschillende fases van hun loopbaan en leven. Het is daarbij belangrijk om altijd de aansluiting te zoeken met de organisatieontwikkeling en organisatiedoelstellingen.

Waarom TYPO3?

Het Verbond heeft een bewuste keuze gemaakt voor het opensource content management systeem TYPO3 vanwege de relatief laagdrempelige instap voor redacteuren, de reeds beschikbare functionaliteit en daarmee de snelheid waarmee de website gerealiseerd kon worden. Uiteraard speelde ook de factor investeringen een rol. Door de keuze van opensource waren er geen aparte investeringen nodig voor licenties. Deze besparing kwam direct ten goede aan de ontwikkeling van de website.

Wie is het Verbond?

Het Verbond van Verzekeraars is een belangenvereniging van particuliere verzekeraars op de Nederlandse markt. De leden van het Verbond vertegenwoordigen samen meer dan 95 procent van de verzekeringsmarkt. Het Verbond is een onafhankelijke vereniging die wordt bestuurd en betaald door de leden.

Wie is alterNET?

alterNET is marktleider op het gebied van TYPO3 implementatie. Daarnaast verzorgt zij het gehele traject; van advies tot aan support. De organisatie is opgericht in 1995.

Zij werkte onder meer voor organisaties als Erasmus Universiteit, Mattel, Biomet, Kleyn Trucks, IHC, Verbond van Verzekeraars, de TROS, LLINK, Start Uitzendbureau, IKEA, New Horizons en Stichting Waddenprovincies.


---

Voor nader contact:
drs. Ric van Westhreenen: directeur alterNET Internet BV: tel.064 808 6196 Ing. Hans Olthoff: directeur alterNET Internet BV: tel.062 474 3004


---- --