Ingezonden persbericht


Hou vast aan je dromen!

Zonta brengt negen vrouwen dichter bij hun droom

Amsterdam, 22 mei 2008 - Zonta-Amsterdam heeft het afgelopen jaar negen vrouwen in staat gesteld hun droom te verwezenlijken. De negen vrouwen hebben een Antilliaanse, Bulgaarse, Friese, Marokkaanse, Surinaamse, Thaise en Zwitserse achtergrond. De vrouwen wonen en/of werken nu allemaal in de regio van Amsterdam. Onder professionele begeleiding volgden zij een tweedaagse workshop, waarin ze hun dromen concretiseerden en omzetten in een actieplan. In 2007 ging Zonta-Amsterdam met diverse vrouwen, netwerken en organisaties in gesprek. Hieruit kwam een projectvoorstel, waarin negen vrouwen onder professionele begeleiding de gelegenheid kregen hun dromen te realiseren. Zij werden tevens ondersteund door het netwerk van de Zonta-vrouwen. Van de negen hebben vijf vrouwen nog een coachingtraject doorlopen om hun persoonlijke effectiviteit te versterken.

De dromen van de vrouwen waren onder andere:
* een marktonderzoeksbureau opzetten;
* zichzelf leren kennen en een goede loopbaankeuze maken; * een galerie voor zelfgemaakte sieraden opzetten en workshops sieraden geven; * leren netwerken en een bekend kunstenaar worden; * werken met een beperking: natuurvoedingsconsulent worden of een ander werkperspectief; * een modelijn opzetten onder een eigen label.

Alle vrouwen hebben belangrijke stappen in hun ontwikkeling gemaakt: * drie vrouwen zijn gestart met een opleiding;
* één vrouw heeft een baan gevonden in lijn met haar toekomstplannen; * twee vrouwen hebben hun Business Plan gemaakt;
* één vrouw heeft haar netwerkvaardigheid in de kunstwereld versterkt (zie www.letiziacolella.com); * één vrouw heeft haar zelfgemaakte sieradengalerie geopend (zie www.nutjaree.nl).

Er is nog steeds onderling contact tussen de vrouwen om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en om gebruik te maken van het Zonta-netwerk.

Deelnemers hebben de volgende reactie gegeven op de ondersteuning van Zonta.

Hoe kijk je terug op de workshop 'tussen droom en daad'? Informatief, leerzaam, je gaat dieper in op dat wat je bezighoudt.

Welke elementen/onderdelen vond je positief?
Het samen bezig zijn je droom vorm te geven en elkaar feedback te geven.

Welke elementen/onderdelen vond je minder positief? Ik heb alles als positief ervaren.

Heeft de workshop je op enigerwijze geholpen of je iets gebracht? Ja en nee. Meer inzicht en tegelijkertijd meer verwarring. En het coachingproject heeft de verwarring weer weggenomen.

Heb je met andere vrouwen over je deelname aan de workshop gesproken? Wat was hun reactie? Ja, ik kreeg vragen als: wat doe je dan precies bij een coach?, Waarom heb je een coach? en Helpt dat een coach?

Zou je deelname aan de workshop aanbevelen?
Ja, vrouwen die meer willen maar niet zo goed weten wat. Of vrouwen die heel goed weten wat, maar er niet voor gaan. Eigenlijk is het voor iedereen goed, omdat je op een andere manier naar jezelf gaat kijken.

Als wij deze workshop zouden herhalen, wie zou dan volgens jou de doelgroep zijn? Vrouwen die het beste uit zichzelf willen halen.

Het PR-bureau Lammers van Toorenburg Benelux PR heeft dit persbericht mogelijk gemaakt.

In 2008 wil Zonta-Amsterdam weer twaalf vrouwen de kans bieden hun dromen te realiseren. Om meer verdieping te geven, is gekozen voor een workshop van drie zaterdagen, met de mogelijkheid om daarna een coachingtraject te volgen en gebruik te maken van het Zonta-netwerk. In mei 2008 vinden de intakegesprekken plaats met kandidaten en in juni de 1e workshopdag.

####

Over Zonta
Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van werkende vrouwen die de positie van de vrouw wil verbeteren. Zonta-Amsterdam bestaat uit 27 ambitieuze vrouwen met diverse beroepen en de wil andere ambitieuze vrouwen in Amsterdam een steuntje in de rug geven om hun dromen te verwezenlijken. Het betreft dromen die betrekking hebben op zelfstandigheid, participatie op de arbeidsmarkt en sociale mobiliteit. Zonta-Amsterdam werkt vraaggestuurd en wil zich verbinden met andere vrouwen. Behalve eigen inzet wordt gewerkt met sponsoring en fundraising.