Ingezonden persbericht


geïntegreerde bronbeveiligingsoplossing voor ver se voedingsmiddelen
Mime-Version: 1.0

PERSBERICHT

Checkpoint Systems en Sealed Air Cryovac presenteren geïntegreerde bronbeveiligingsoplossing voor verse voedingsmiddelen

Nieuwe oplossing bestrijdt derving van diefstalgevoelige versproducten

Nieuwegein, 22 mei 2008 - - Checkpoint Systems, Inc. wereldwijd marktleider in innovatieve oplossingen voor beveiliging en merchandising, en Sealed Air Cryovac, wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatieve oplossingen voor verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen, introduceren de eerste geïntegreerde bronbeveiligingsoplossing voor voedselproducten. De combinatie van Checkpoint s Food-Safe EAS etiketten en de Sealed Air Cryovac® Smartpak® vacuüm antidiefstal zakken verminderen derving van diefstalgevoelige versproducten zoals kaas.

Met het Food-Safe label kan de levensmiddelenbranche alle voordelen van bronbeveiliging volledig benutten, zoals een flinke tijdsbesparing doordat artikelen niet meer handmatig hoeven te worden beveiligd. Sealed Air Cryovac ontwikkelde een eigen productiesysteem, waarbij de labels geïntegreerd worden in de Cryovac® vacuüm antidiefstal zakken. Productlabels zijn hierdoor veel lastiger te verwijderen.

De samenwerking tussen Checkpoint en Sealed Air Cryovac startte in 2007 met een label- en bronbeveiligingsprogramma ter beveiliging van onder meer vlees- en zuivelproducten. De Research and Development afdeling van Checkpoint ontwikkelde het eerste RF-EAS Food-Safe label - momenteel het enige label dat Europese autorisatie en ISEGA certificatie heeft gekregen voor rechtstreeks contact met voedsel. Bovendien voldoet het label aan de Europese gezondheids- en veiligheidswetgeving, evenals aan alle FDA-richtlijnen met betrekking tot rechtstreeks voedselcontact. Het label voegt zich naar Checkpoint s standaarden voor het deactiveren en detecteren door EAS-systemen.

Testtraject

Het eerste testtraject werd uitgevoerd in Italië en toegepast op Parmezaanse kaas. Tijdens de tests werd gekeken hoe effectief de bronbeveiliging was in combinatie met de labelintegratie in de verpakking. De eerste order vanuit de markt omvatte twee miljoen Cryovac® vacuüm antidiefstal zakken, specifiek bedoeld voor Parmezaanse kaas. Verwacht wordt dat in de toekomst ook bestellingen worden geplaatst voor andere zachte kaassoorten en verse vleeswaren, omdat deze producten grotendeels de koelschappen van de supermarkten vullen en erg gevoelig zijn voor in- en externe derving. Eerdere onderzoeken tonen dat dit RF-EAS bronbeveiligingssysteem ervoor kan zorgen dat interne derving van zuivelproducten daalt van negen naar één procent.

De Global Theft Barometer toont een stijging in diefstal van een aantal versproducten. Zo is in Italië het diefstalpercentage van Parmezaanse kaas ongeveer negen procent. Met deze geïntegreerde oplossing zet Checkpoint de toon op het gebied van bronbeveiligingsoplossingen. De oplossing zorgt ervoor dat wij tegemoet kunnen komen aan de eisen van zowel grote retailers, als producenten van levensmiddelen met een beperkte houdbaarheid , zegt Rob van der Merwe, President en CEO Checkpoint Systems, Inc.

De producten en systemen van Sealed Air Cryovac zijn van toegevoegde waarde voor de hele voedingsmiddelen supply chain. Met de RF-technologie van Checkpoint zijn wij in staat om onze klanten en retailers te helpen hun financiele resultaten te verbeteren door vermindering van diefstal van producten zoals kaas. Er zijn met deze technologie nog meer mogelijkheden te bereiken binnen de branche van versproducten , stelt Gerd Wihchmann, Marketing Director EMEA, Cryovac Packaging.

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retail en zijn supply chain. Alle oplossingen en diensten die Checkpoint zijn klanten levert zijn er op gericht om hun omzet en winst te verhogen. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet in alle delen van de wereld zaken en heeft wereldwijd bijna 4000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie).Het productportfolio bestaat o.m. uit: systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Voor meer informatie: www.checkpointeurope.com

ABOUT Sealed Air Cryovac

Cryovac® and Smartpak® are registered trademarks of Cryovac Inc., a subsidiary of Sealed Air Corporation. Cryovac Packaging and Cryovac Food Solutions are business units of Sealed Air and global leaders in innovative flexible and rigid packaging materials, systems and services for a wide range of food applications. With more than 3,000 employees throughout the region, Sealed Air Cryovac in Europe, the Middle-East and Africa (EMEA) operates manufacturing facilities in France (Arc-en-Barrois and Epernon), Germany (Norderstedt), the UK (St. Neots and Poole), Italy (Passirana di Rho), Spain (Buñol), Russia (Volgograd), Poland (Ozarow), Hungary (Újhartyán), South Africa (Spartan) and Botswana (Lobatse). Also located at the Italian site is the Sealed Air Cryovac EMEA Packaging Technical Center. The EMEA Customer Systems Center is located in Root, Switzerland. Packforum®, Sealed Air Cryovac EMEA s permanent customer care center, is located at Roissy Charles de Gaulle near Paris, France. Sealed Air is dedicated to permanently improving its environmental performance and strives for safety and environmental excellence, while also ensuring that plastic food packaging is more efficient than ever. The company is actively engaged in source reduction and total material utilisation through recycling or reuse of industrial scrap, otherwise energy recovery through appropriate incineration.

The Sealed Air EMEA website can be found on www.sealedair-emea.com