Ingezonden persbericht


Persbericht

Noorderkwartier verspreidt uniek Sint Maarten boekje op basisscholen en ondersteunt daarmee goede doelen

Schrijverswedstrijd in samenwerking met Uitgeverij Kluitman geeft boekje extra dimensie.

Schagen, 22 mei 2008 -- Noorderkwartier werkt momenteel hard aan de voorbereiding van een uniek Sint Maarten boekje dat in november dit jaar in een oplage van 12.000 exemplaren verspreid wordt op alle basisscholen in acht gemeenten in de Kop van Noord-Holland. Het thema van het boekje is 'Zingen, Spelen, Delen'. Het bevat een achtergrondverhaal, twaalf liedjes, een werktekening voor een lampion en drie verhalen rond Sint Maarten. De drie verhalen zijn onderdeel van een schrijverswedstrijd die Noorderkwartier in samenwerking met Uitgeverij Kluitman organiseert. Verhalen inzenden kan tot 30 juni. Het boekje wordt gesponsord door bedrijven in de regio. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan drie regionale goede doelen.

Jack Duineveld, initiatiefnemer van het boekje en bedrijfsleider Grafisch centrum Noorderkwartier:

'Sint Maarten is een typisch Noord-Hollands feest en sluit goed aan bij het werkterrein en regionale karakter van Noorderkwartier. Het uitbrengen van dit boekje en de ondersteuning van de goede doelen is onze manier om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op een aansprekende manier dichterbij de mensen en bedrijven te brengen.'

Thema & goede doelen

Het thema van de actie 'Zingen, Spelen, Delen' past uitstekend bij Sint Maarten en geeft tegelijkertijd de indeling en achterliggende gedachte van het boekje weer. De goede doelen die rond dit thema zijn geselecteerd, richten zich op kinderen in de regio:

Zingen -- Instituut Muzikale Basisvorming Agaath Schouten

Met het geld dat via de actie beschikbaar wordt gesteld, worden instrumenten gekocht voor muzikale vorming van kinderen in Zijpe en omstreken.

Spelen -- Stichting Sportservice

De Sint Maarten-actie zorgt hopelijk voor het geld dat nodig is om zoveel mogelijk basisscholen in de regio te voorzien van hinkel- en knikkerbanen.

Delen -- De Troubadour (opvang en onderwijs van meervoudig gehandicapte kinderen)

De opbrengst van de boekjes wordt gebruikt om speeltoestellen te kopen voor een te

verbouwen gymnastieklokaal, waar ook kinderen uit de directe woonomgeving gebruik van kunnen maken.

Schrijverswedstrijd

Noorderkwartier organiseert in samenwerking met Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V., een van Nederlands meest bekende kinderboekuitgeverijen, een schrijverswedstrijd rond de Sint Maarten actie. Wie voor 30 juni aanstaande een verhaal met als thema 'Sint Maarten' aanlevert via schrijverswedstrijd@noorderkwartier.nl maakt kans op publicatie van zijn verhaal in het boekje. Een deskundige jury onder leiding van Annemarie Dragt, uitgever van Uitgeverij Kluitman, beslist welke verhalen er in het boekje worden opgenomen. De verhalen mogen maximaal duizend woorden bevatten. Uitgeverij Kluitman stelt een illustrator beschikbaar die het boekje van beeldmateriaal zal voorzien.

Boekjes bestellen

In de gemeenten Anna Paulowna, Den Helder, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe worden de boekjes op alle basisscholen gratis uitgedeeld. Bedrijven en scholen buiten deze gemeenten kunnen de boekjes ook bestellen. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht van ¤ 250 per klas. Ook de opbrengst van deze boekjes komt ten goede van de geselecteerde goede doelen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jack Duineveld via j.duineveld@noorderkwartier.nl



Ingezonden persbericht