Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft neemt Koninklijke Van Kempen & Begeer over

Delft ­ N.V. Koninklijke Delftsch Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653" (Royal Delft) heeft het voornemen om de te Zoetermeer gevestigde producent van bestek, pannen, en tafelaccessoires B.V. Koninklijke Van Kempen & Begeer (VKB) over te nemen van Corpeq B.V. Hiertoe is inmiddels op 22 mei 2008 voorbeurs een intentieverklaring tussen de partijen ondertekend.

Patrick Grasso, CEO van De Koninklijke Porceleyne Fles, stelt: "Met de voorgenomen acquisitie van Koninklijke Van Kempen & Begeer zet Royal Delft een grote stap in de richting van de beoogde multi-brand strategie. Eind 2007 heeft Royal Delft reeds de hoogwaardige kristalproducent Royal Leerdam Crystal overgenomen en voegt met deze acquisitie een aantal uitstekende merken aan de portefeuille toe, zoals BK, Keltum, Gero en het op design gerichte merk Royal VKB. Mede door de supply chain en retail knowhow van VKB kunnen de merken Royal Delft en Royal Leerdam Crystal zich versneld doorontwikkelen. Naast onder andere vazen, schalen, borden, kristallen glazen en design objecten, biedt de combinatie van alle merken in de portefeuille van Royal Delft na de voorgenomen acquisitie ook design keukenproducten, pannen en bestek aan. Door de combinatie van deze ondernemingen met gewortelde tradities en focus op hoogwaardige kwaliteitsproducten kunnen zowel operationeel als commercieel grote voordelen worden gerealiseerd."

Hans Vreeman, eigenaar Corpeq, stelt:
"Door het samengaan met Royal Delft wordt een belangrijke volgende stap gezet voor Koninklijke Van Kempen & Begeer en haar werknemers. Na de onderneming in 1988 van de beurs te hebben gehaald, is in 20 jaar tijd veel ervaring opgedaan op het gebied van product sourcing, retail kennis en internationale mogelijkheden. In 2005 is gestart met de succesvolle ontwikkeling en internationale uitrol van het op "Dutch design" gerichte Royal VKB merk, dat ook qua doelgroep zeer goed past bij de nieuwe eigenaar. De onderneming is klaar voor de volgende expansiefase onder de vlag van Royal Delft, waarmee ook de cultuurhistorische waarde van Koninklijke Van Kempen & Begeer anno 1789 uitstekend is gewaarborgd. Ook voor Royal Delft is de overname een logische stap. De kennis die aanwezig is binnen Koninklijke Van Kempen & Begeer is van grote toegevoegde waarde voor haar multi-brand strategie waarbij de verschillende A-merken elkaar zeer goed aanvullen en de combinatie een versterkte groei kan doormaken."

Partijen streven ernaar, na positieve afronding van het boekenonderzoek, zo spoedig mogelijk over te gaan tot het tekenen van een koopovereenkomst. Royal Delft wordt in het acquisitieproces bijgestaan door financieel adviseur Lindenaar & Co Corporate Finance. Corpeq wordt geadviseerd door KPMG Corporate Finance.

Royal Delft is voornemens de voorgenomen transactie (grotendeels) te financieren door middel van een uitgifte van aandelen ten bedrage van 5 tot 6 miljoen. De transactie en de uitgifte van aandelen zal voorgelegd worden aan de aandeelhouders middels een BAVA in juli. De heer J. Fentener van Vlissingen, de meerderheid vertegenwoordigend van de aandelen Royal Delft, heeft aangegeven dat hij zijn belang minimaal op peil wenst te houden, indien de uitkomst van het boekenonderzoek positief is. Een persbericht over de uitgifte van aandelen zal volgen, zodra hierover meer gegevens bekend zijn.

Over De Koninklijke Porceleyne Fles
De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 (Royal Delft) is de toonaangevende producent van het authentieke Delfts blauw sieraardewerk en speciale keramische producten. De onderneming is niet alleen actief als kenniscentrum voor keramiek, maar ontvangt ook jaarlijks ruim 150.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het ambachtelijke productieproces van Delfts aardewerk komen bezichtigen. In 2007 heeft Royal Delft de kristalproducent Royal Leerdam Crystal overgenomen.

Over Royal Leerdam Crystal
Royal Leerdam Crystal produceert een breed scala aan kristallen gebruiks- en siervoorwerpen, welke ambachtelijk worden vervaardigd. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw trekt de fabriek kunstenaars aan om een esthetisch verantwoord assortiment gebruiks- en sierglas op de markt te brengen. De reputatie van Leerdam is gevestigd door beroemde glasontwerpers als Berlage, De Bazel, Lebeau, Lanooy, A.D. Copier en Meydam. Naast huisontwerper Siem van der Marel is sinds enkele jaren een wisselende groep van (jonge) vormgevers en kunstenaars aan de fabriek verbonden, die mede de uitstraling van Royal Leerdam Crystal bepalen.

Over Koninklijke Van Kempen & Begeer
Het sinds 1789 bestaande B.V. Koninklijke Van Kempen & Begeer is houdster van de merken Keltum (bestek en tafelaccessoires), Gero (bestek, pannen en keukenhulpen), BK (pannen en keukenhulpen), Q-Linair (pannen en keukenhulpen) en Royal VKB (Design pannen en keukenhulpen). De ruim 200 jaar ervaring van het bedrijf is terug te vinden in het traditionele vakmanschap gecombineerd met de modernste technieken waarmee bestek, pannen en tafelaccessoires geproduceerd en op de markt gebracht worden.

Delft, 22 mei 2008
Tel. 015 ­ 2512030
info@royaldelft.com


---- --