Persbericht

InfoSecurity 2008: toch niet zo veilig

~ Slechts 19% van de laptops beveiligd tijdens grootste beveiligingsbeurs ~

Houten, 20 mei 2008 Tijdens de InfoSecurity show 2008, die gehouden is van 22 tot en met 24 april, lieten maar liefst 81 exposanten hun laptop onbeveiligd en dus kwetsbaar voor diefstal achter. Volgens Kensington, aanbieder van mobiele computeraccessoires, toont dit aan dat veel bedrijven hun eigen advies in de wind slaan.

Kensington onderzocht de fysieke beveiliging van waardevolle computerapparatuur die werd gebruikt tijdens het grootste, op computerbeveiliging gerichte, Europese evenement. De meerderheid van de standhouders bleek de verantwoordelijkheid voor de veiligheid neer te leggen bij hun personeel. Met duizenden passerende bezoekers per dag is dit echter geen eenvoudige taak.

Juist tijdens de meest veilige show in Europa is het een flinke misstap om als expert op het gebied van computer- en databeveiliging de fysieke veiligheid van je eigen laptops te verwaarlozen, zegt Robert de Vries, Sales en Marketing Manager bij Kensington. Velen hadden wel hun TFT monitors vastgelegd, relatief goedkope en datavrije apparaten, maar aan een fatsoenlijke voorziening voor de laptops was niet gedacht.

In 2005 onderzocht Kensington op dezelfde manier al eerder de beveiliging tijdens het evenement. Destijds bleek dat 70% van de laptops niet vast was gemaakt. Volgens De Vries is het eigenlijk te gek voor woorden dat de situatie sindsdien alleen maar is verslechterd. Een slot is het allereerste verdedigingsmiddel in de strijd tegen diefstal van gegevens, vervolgt hij. Laptops die tijdens shows zoals deze gebruikt worden bevatten vitale informatie. Zelfs wanneer het apparaat leeg is en enkel voor de show gebruikt wordt, staan er bedrijfspresentaties en gegevens van potentiële klanten op. Deze informatie verkeert dan ook duidelijk in gevaar wanneer een gelegenheidsdief simpelweg de stand in kan lopen en de laptop zomaar mee kan nemen. Een slot is een betaalbaar afschrikmiddel en zou deel uit moeten maken van iedere databeveiligingstrategie.

(313 woorden)

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, variërend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: http://www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb / renatew@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com