Persbericht

Accountantskantoor Koenen en Co automatiseert salarisverwerking met Unit 4 Salaris

~ Oude salarispakket binnen twee jaar vervangen voor meer flexibiliteit ~

Sliedrecht, 22 mei, 2008 - Koenen en Co (acht vestigingen en 250 medewerkers) gaat Unit 4 Salaris inzetten voor verdere automatisering van de salarisverwerking voor cliënten en eigen medewerkers. De Limburgse organisatie voor accountants en belastingadviseurs kiest hiermee voor een rigoureuze stap: het te vervangen salarispakket is amper twee jaar operationeel.

Cliënten van Koenen en Co zijn werkzaam in tal van branches, waaronder de agrarische en de bouwsector in Limburg maar ook in België en Duitsland. Hierdoor heeft Koenen en Co met veel Cao s te maken en diverse wetten op het gebied van salarisverwerking. Door de flexibele inrichting kan Unit 4 Salaris goed omgaan met de automatische verwerking van de vele verschillende Cao s. Het is tevens mogelijk om ervan af te wijken zonder dat ingewikkelde ingrepen aan het systeem nodig zijn.

Proformaberekening
Cliënten van Koenen en Co krijgen de keuze om standaardtaken zelf te doen via Unit 4 Salaris Online. Denk aan het doorgeven van mutaties of het maken van proformaberekeningen. Hierdoor verloopt de salarisverwerking nog efficiënter. Gegevens die cliënten doorgeven, komen pas na controle door Koenen en Co in het centrale salarissysteem terecht voor verdere verwerking naar bijvoorbeeld de belastingdienst en pensioenverzekeraar. Dit voorkomt fouten en Koenen en Co behoudt de grip op het verwerkingsproces.

Samenwerkingsverband
Koenen en Co is aangesloten bij Nexia Nederland, een samenwerkingsverband van de onafhankelijke accountants-en advieskantoren Facet, Horlings, Koenen en Co en KroeseWevers. Paul Schreurs, manager Salaris Service bij Koenen en Co over de keuze van Unit 4 Salaris: Ons vorige pakket voldeed niet aan onze wensen. Er waren te veel handmatige handelingen nodig en de software kon niet omgaan met de vele Cao s waarmee we te maken hebben. We waren daarom op zoek naar een salarispakket dat sturend, flexibel en betrouwbaar is. Onder andere de positieve ervaringen van leden van Nexia Nederland die met Unit 4 Salaris werken, hebben ons over de streep getrokken. Als je als accountantskantoor kiest voor salarisverwerking, moet je toegevoegde waarde kunnen bieden, je moet je klanten kunnen adviseren op het gebied van personeel en salaris. Anders kun je niet opboksen tegen de grote aanbieders op het terrein van salarisverwerking.