Ingezonden persbericht


Enthousiaste nieuwe ondernemers in Theater Zuidplein!

Donderdag 22 mei vond in Theater Zuidplein het startschot plaats voor de ondernemerscompetitie 'Ondernemen op Zuid'. Een groot aantal geïnteresseerden was aanwezig om inspiratie op te doen en informatie te vergaren voor hun eerste stap naar ondernemerschap.

Wethouder Schrijer en deelnemers aan een vorig starterstraject gingen in gesprek met Karin Ingelse, avondvoorzitter. Zij vertelde de aanwezigen wat ze kunnen verwachten en wat de stad Rotterdam ondernemers te bieden heeft. Henkjan Smits inspireerde de zaal door een tipje van de sluier te lichten van het geheim van de X-factor. Hoe je je talenten kunt ontdekken en gebruiken om een succesvol bedrijf te starten. Tijdens de borrel werd al een goede start gemaakt met netwerken, een van de onderwerpen van de workshops waar de deelnemers 3 juni mee starten.

Hans Hense, projectleider van de ondernemerscompetitie 'Ondernemen op Zuid', kijkt met tevredenheid terug naar de kick-off. "Na de vijfde ronde Jonge Starterstraject Kansenzones heeft Pact op Zuid met partners als de Rabobank Rotterdam en de Kamer van Koophandel, het stokje overgenomen. Aan dit traject hebben we een aantal wijzigingen aangebracht. Zo kunnen nu ook starters deelnemen boven de 35 jaar en is voor de aspirant ondernemer ook begeleiding nadat de competitie is afgelopen. Deze nieuwe insteek zagen we ook terug in de geïnteresseerden die bij de kick-off aanwezig waren: een gevarieerd gezelschap vol ambities en ondernemerszin voor Rotterdam-Zuid. En dat is precies wat we willen bereiken.'

Noot voor de redactie/