Exclusieve ontmoeting van studenten met topbedrijven op 22 mei 2008


Samen Innoveren, ook voor studenten

EINDHOVEN, 20080424 -- Tien Nederlandse topbedrijven hebben de handen ineengeslagen om samen studenten en bedrijfsleven samen te brengen. Op 22 mei 2008 kunnen tweehonderd studenten in Eindhoven op innovatieve en exclusieve wijze kennis komen maken onder het motto: 'Techniek is Grenzeloos! Ook voor jou?'. Ze mogen er meedenken over actuele ontwikkelingen en in gesprek gaan met ingenieurs van tien deelnemende ondernemingen. Bovendien maken ze kans op een mooie stedentrip.

* Exclusief ochtendprogramma voor studenten.
* Ontmoetingen met tien topbedrijven; meedenken over actuele ontwikkelingen en in gesprek gaan met ingenieurs.
* Inschrijven via student.bielat.nl

Het initiatief is onderdeel van het evenement Samen Innoveren dat Stichting BiELAt op 22 mei 2008 organiseert in het Klokgebouw van Strijp-S in Eindhoven. Deze dag (onder voorzitterschap van Frits Wester) bestaat uit een middagprogramma met diverse sprekers als Feike Sijbesma (DSM), Rick Harwig (Philips) en Friso van Oranje (TNO/Wolfensohn&Company) en staat in het teken van collaborative innovation in de praktijk. Doelgroep van het middagprogramma zijn vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen.

Exclusief ochtendprogramma
Speciaal voor studenten die een technisch georiënteerde studie volgen in Nederland óf daarbuiten is er een exclusief ochtendprogramma ontwikkeld. In de hightech regio Brainport onderschrijven immers steeds meer bedrijven het belang van het goed opleiden en behouden van technisch goed gekwalificeerd personeel. Eén van de initiatiefnemers is NXP. Martijn van der Linden (PR & Communications Manager NXP): "Ik wil het talent behouden voor onze regio en het imago van techniek verbeteren. Techniek is vanzelfsprekend in ons dagelijks leven, maar kiezen voor techniek is dit zeker nog niet."

Programma
Studenten kunnen zich gratis inschrijven via student.bielat.nl. Daar vinden ze ook het programma. Dit bevat een aantal onderdelen. Zo is er TechDating: een gesprek met een ingenieur van één van de deelnemende bedrijven over een door de student gestelde vraag of over door het bedrijf aangegeven stelling.
'Grenzeloze ideeën en buiten kaders denken' wordt door Twynstra The Bridge in samenwerking met Brainport vormgegeven door een interactieve workshop `Lateraal Denken'. Hierin hebben deelnemers onverwachte ontmoetingen die leiden tot bijzondere en vernieuwende combinaties en ideeën. Ook zijn er workshops als `Zakelijk Flirten' en `Snel lezen -gebruik je hersens'. Verder presenteert een aantal studenten, onder andere University Racing Eindhoven, hun project aan het bedrijfsleven.

Bijzondere samenwerking
Voor het ochtendprogramma sloeg een aantal bedrijven de handen inéén: ASML, Atos Origin, Bosch, DSM, Gemeente Eindhoven, NXP, Océ, Sabic, TNO en TomTom. Patricia Verkerk (Recruiter Technical Automation Atos Origin): "Het bijzondere is dat tien toonaangevende bedrijven écht met elkaar samenwerken om van Samen Innoveren een succes te maken."

Meer informatie?
Kijk dan op student.bielat.nl of op www.bielat.nl

Achtergrondinformatie

Stichting BiELAt
Het evenement Samen Innoveren is een initiatief van Stichting BiELAt; een particulier initiatief vanuit het bedrijfsleven in de omgeving Eindhoven. De stichting heeft geen winstoogmerk. De stichting heeft als mission statement: 'Het creëren van een bewustzijn bij ondernemers in de ELAt-regio dat samenwerking met andere ondernemers, kennisinstellingen en overheid op het gebied van innovatie en creativiteit noodzakelijk is voor een sterke economische ontwikkeling en om ook in de toekomst als een top-technologische regio aangemerkt te worden.'

Technific
Voor de uitvoering van het uitdagende programma is Technific ingeschakeld, op basis van haar ervaring met jongeren en techniek. Technific is het programmabureau van STEP (Stichting Techniek Educatie en Promotie) voor jongeren en techniek. Jongeren van alle onderwijsniveaus (4 tot 24 jaar) kunnen via Technific zelf de mogelijkheden van techniek ontdekken door middel van vernieuwende en aansprekende activiteiten.





Stichting BiELAt