Ingezonden persbericht

Het 15-jarig jubileum van Waacs, de uitgave 'Indruk' van Spinhex & Industrie en Watersportcamping Heeg. Dit zijn een aantal elementen die aankomend weekend (23/24/25 mei) samenkomen in Heeg en zullen resulteren in een fijn boek. Waacs gaat dit weekend samen met veel vrienden en mensen uit hun netwerk werken aan de inhoud van het boek 'Indruk' met als thema 'smaak/taste'.

Hieronder (en als losse bijlage) heb ik het persbericht toegevoegd met het volledige verhaal. Neem ook zeker even een kijkje op http://waacsgoescamping.blogspot.com/ voor meer informatie over dit bijzondere project.

Persbericht van WAACS Design & Consultancy
Rotterdam, 22 mei 2008

Voor directe publicatie

////

Camping 2.0

Iedereen heeft het over 'web 2.0', 'cross media', '(open) innovatie', 'collectieve creativiteit' en meer van dergelijk buzzwords. Het Rotterdamse ontwerpbureau Waacs Design & Consultancy is nieuwsgierig wat er gebeurt wanneer we dergelijk gedachtegoed verplaatsen naar een triviale omgeving, zoals bijvoorbeeld: een camping. Hoe kun je de kennis en ideeën uit de ene sector inzetten om de problemen in een andere sector op te lossen of om tot verbeteringen te komen?

Aanleiding voor dit experiment is het 15-jarig jubileum van het ontwerpbureau, een uitnodiging om het periodiek 'Indruk' van drukkerij Spinhex & Industrie met als thema 'smaak/taste' in te vullen en een uitnodiging van Watersportcamping Heeg voor een 'designer' camping. Reden voor Waacs om in het weekend van 23, 24 en 25 mei haar studio te verplaatsen naar de camping in Heeg om daar te gaan werken aan een boek.

De ontwerpers, bij het grote publiek vooral bekend van de Senseo koffiezetter, houden zich bezig met ontwikkelen van spullen of diensten die het leven voor mensen makkelijker, leuker en handiger maken. Dat is ook precies het doel van het boek. Daarom is het thema verruimd naar 'smaak, taste, proeven, proof' met als beoogd resultaat een leuk en inspirerend vakantie-ideeënboek voor het hele gezin. Vol met handige oplossingen voor op de camping en onderweg, recepten, gedichten, verhalen en alles wat in het weekend ontstaat.

Om te zorgen voor een zo groot mogelijke diversiteit aan uitingen en uitkomsten voor het boek heeft Waacs veel vrienden en mensen uit hun netwerk uitgenodigd. Zoals ontwerpers, fotografen, illustratoren, schrijvers, stylisten, koks en architecten om mee te 'jammen' op de camping of een bijdrage te leveren aan het boek.

Het boek verschijnt naar verwachting in juli.

Faciliterende partners zijn onder andere: drukkerij Spinhex & Industrie, Watersportcamping Heeg, Grolsche Bierbrouwerij, Friesland Foods, Microsoft / Zune, Cadac, Pritt, Worx Power Tools, Spijkerman Evenementenverhuur, Dutchtub, Kokomo, 3M Nederland B.V., De Stille Boot, Station06, Maslow, Tjeerd Veenhoven, Klein Design, Kees Hubers, Koppert Cress, Reclamestudio Jan Dolsma.

Kijk voor meer informatie over dit project en de laatste stand van zaken op http://waacsgoescamping.blogspot.com/.

Voor meer informatie: www.waacs.com

Noot voor redacties:

WAACS Design & Consultancy
Fleur de Vries

Delftsestraat 33
3013 AE Rotterdam
The Netherlands
--
fleur@waacs.nl
t +31 (0) 10 4126999
f +31 (0) 10 4128657
www.waacs.com

////

(einde van persbericht:

Ingezonden persbericht