Ingezonden persbericht

Sports Entertainment Group en The Entertainment Group bundelen hun krachten buiten de Benelux

Samenwerking SEG en TEG verenigt sporters en artiesten

Sports Entertainment Group (SEG) en The Entertainment Group (TEG) sluiten een strategische alliantie, waarmee zij hun samenwerking buiten de Benelux uitbreiden en formaliseren. Beide organisaties willen internationaal groeien door bedrijven in de wereld van sport en entertainment op te bouwen en over te nemen. Met deze buy-and-build-strategie bieden zij tevens het bedrijfsleven toegang tot hun cliënten.

'Al enige tijd geleden hebben wij het strategische besluit genomen om op termijn ook in sportsmanagement en -marketing te gaan. De samenwerking met SEG is voor ons dan ook een perfecte kennismaking met deze discipline. Met merken als Symphonica in Rosso en Wit Licht én onze innovatieve entertainmentconcepten zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een grote speler in de Nederlandse entertainmentwereld. En met cliënten als Huub Stevens, Fred Rutten en Dirk Marcellis is Sports Entertainment Group niet meer weg te denken uit de sportwereld', aldus Niel van Hoff, algemeen directeur van The Entertainment Group.

Kees Vos, ceo van Sports Entertainment Group: 'Door onze kennis én disciplines te bundelen, kunnen wij onze respectievelijke merken nog beter laten groeien en exploiteren. Bovendien kunnen we inspelen op de vraag van de markt naar een full service-module, waarin entertainment en sport verenigd zijn.'

De samenwerking tussen SEG en TEG vindt haar oorsprong in het najaar van 2007 als de bedrijven samen TEG Finland oprichten. Onder deze vlag kopen zij het Finse productiebedrijf 'Story of', dat verantwoordelijk is voor tien goed bekeken tv-programma's in Finland en begin dit jaar de onderscheiding 'Finlands beste komedie' heeft gekregen voor het programma '4 Rooms'. Verder produceert TEG Finland evenementen (zoals het Scottie Pippen-evenement in januari) en begeleidt het bedrijf vele sporters, waaronder meerdere spelers van het Finse nationale voetbalteam.

Sports Entertainment Group

Sports Entertainment Group is een internationale organisatie die sporters, trainers en artiesten optimaal begeleidt in hun carrière. De uitgebreide dienstverlening van SEG maakt het mogelijk dat de cliënten zich volledig op hun prestaties kunnen richten. SEG heeft momenteel vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Spanje, Portugal, Finland, België en Canada.

The Entertainment Group

The Entertainment Group is een full circle-entertainmentbedrijf dat zeer actief is in vele disciplines op het gebied van entertainment. Zo produceert zij onder andere bedrijfsevenementen, concerten en tv- programma's, doet boekingen en verzorgt het management voor vele Nederlandse artiesten en personalities, waaronder Marco Borsato, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange, Jeroen van der Boom, Leco van Zadelhoff en Daphne Deckers. Daarnaast ontwikkelt zij voor het bedrijfsleven innovatieve entertainmentconcepten. The Entertainment Group heeft, naast haar hoofdkantoor in Nederland, vestigingen in België en Finland.