Ingezonden persbericht

Maakum verdubbelt en vernieuwt
veel aandacht voor vindbaarheid

In het woud van systemen waarmee gebruikers hun eigen website kunnen bouwen, ontpopt Maakum zich tot een succes. Vooral kleinere bedrijven en particulieren vinden hun weg naar het jonge internetbedrijf. Reden is natuurlijk het gebruikersgemak, maar zeker ook het feit dat gebruikers eenvoudig kunnen kiezen uit de modules die ze nodig hebben- en ook alleen maar dáárvoor betalen. Onlangs ging website nummer 1250 alweer live. Dat betekent een verdubbeling in een jaar tijd. Deze maand presenteert Maakum versie 7.0, met verbeteringen op het gebied van gebruikersgemak en vindbaarheid.

Veelgebruikte modules
Populaire modules in het systeem van Maakum zijn de mailingmodule, de bannermodule, de multimediamodule (voor audio- en videobestanden), albumpro (voor afbeeldingen van hogere resolutie) en de document uploadmodule. Een functie die zich ook in een groeiende belangstelling mag verheugen, is de plannermodule, waarmee een gebruiker de beschikbaarheid van bijvoorbeeld huisjes, workshops of (sport)accommodaties kan laten zien.

User-friendly-URL's
Maakum 7.0 biedt extra mogelijkheden op het gebied van vindbaarheid. Het systeem genereert bijvoorbeeld automatisch een sitemap, waardoor de indexering door Google en andere zoekmachines sneller en beter verloopt. Verder werkt het systeem met zogenaamde user-friendly-URL's. Die zien er vriendelijker uit voor de bezoeker - je hebt niet meer die lange reeksen tekens in de adresbalk - en dragen enorm bij aan de vindbaarheid door zoekmachines. Bovendien biedt Maakum de mogelijkheid Google Analytics te integreren. Gebruikers krijgen daarmee gedetailleerde (bezoekers)statistieken tot hun beschikking.

Maakum Zakelijk
Ook voor de zakelijke gebruiker biedt Maakum een professioneel pakket. Met uitgebreide mogelijkheden, zoals zelf in te stellen user-friendly-URL's, een nieuwsrubriek en e-mailformulier, meerdere e-mailadressen en een zoekfunctie. Bovendien kunnen gebruikers het zakelijke pakket uitbreiden met subnavigatie en biedt het meer mogelijkheden voor eigen vormgeving. Voor (bedrijf)specifieke wensen is er dan nog de mogelijkheid tot modules op maat. Voorbeelden zijn een vacaturemodule, een videoalbum en een donatiemodule.
Een kort rondje langs enkele zakelijke gebruikers leert overigens dat zij zeer te spreken zijn over de functionaliteit van de modules én de soepele support van Maakum.

---