BMW Nederland

Urban Sport pakket of Urban Discovery pakket: Meerkeuzevraag bij BMW R 1200 R
22.05.2008

Rijswijk. BMW Motorrad presenteert twee nieuwe accessoirepakketten voor de populaire BMW R 1200 R: het Urban Sport en het Urban Discovery pakket. Bovendien introduceert BMW een nieuwe kleur voor de motorfiets: Alpinweiss.
De naam zegt het al: het Urban Sport pakket staat voor een extra dosis sportiviteit. Een Akrapovic einddemper zorgt voor een vol, sportief geluid en geeft de R 1200 R een stoere uitstraling. Twee gestroomlijnde sportspiegels versterken ook het dynamische karakter. Het Urban Sport pakket wordt aangeboden bij een nieuwe motor voor 499 euro. Rijders die nog meer sportsensatie aan de R 1200 R willen toevoegen, kunnen BMW's lichtgewicht carbondelen aanschaffen.

Navigatiesysteem
Voor de rijder die het accent legt op tourritten met de R 1200 R, heeft BMW het Urban Discovery pakket samengesteld met de nieuwste BMW navigator, de navigatie DVD BMW On Route en een verhoogde ruit voor extra rijcomfort. Dit Urban Discovery pakket wordt bij een nieuwe motor aangeboden voor 699 euro.

De in 2006 geïntroduceerde BMW R 1200 R heeft zich met zijn karakteristieke boxermotor bewezen als een echte allrounder. Met zijn 80 kW/109 pk sterke tweecilinderblok en lage zwaartepunt, beschikt de R 1200 R over een levendig karakter. Daarbij is de motor relatief licht met een drooggewicht van 198 kilo.

Veelzijdig
Bij de introductie was de motor leverbaar in vier kleuren. Vanaf 1 juni 2008 komt daar een vijfde kleur bij: Alpinweiss. Het brede kleurenaanbod is niet het enige wat de motorfiets veelzijdig maakt. Eerder dit jaar is de verlagingset van de BMW R 1200 R geïntroduceerd. De individualiseringsmogelijkheden zijn daarmee nog verder uitgebreid. De BMW R 1200 R is verkrijgbaar vanaf 12.900 euro.