Partena laat een gezond leven goed smaken
Vandaag gaat de actie Restogezond.be van start. Partena Ziekenfonds en Partenamut sporen met dit initiatief mensen aan tot gezond eten en gezonder te leven. Dominique Monami en Luc Van Lierde zijn respectievelijk meter en peter van de actie.

Vanaf vandaag engageren 65 deelnemende restaurants zich tot het serveren van een gezond menu, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. De keuzes van de chefs zijn van tevoren geanalyseerd en goedgekeurd door de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten en de Union Professionnelle des Diététiciens de Langue Française. Zij gaven te kennen dat de gepresenteerde menu's perfect kaderen in een gezond, vetarm en evenwichtig dieet. Ook de Belgische Cardiologische Liga stelde ook een charter op waaraan de 65 deelnemende restaurants zich dienen te houden.

Beter voorkomen dan genezen
Lekker uit eten gaan en toch gezond blijven is een nieuwe trend, maar nog lang geen evidentie. Daarom is het gezonde aanbod van de restaurants beschikbaar voor iedereen. Voor Partenaleden zit er een mooi extraatje in. Onder het motto 'beter voorkomen dan genezen' kunnen zij punten verdienen dankzij een gezonde levensstijl en daarmee een 'code' verkrijgen. Deze code laat toe om online in een deelnemend restaurant het gezond menu te reserveren: 1 gratis bij 1 betalend Restogezond-menu.

Hoe kunnen Partenaleden hun code verdienen?
Gewoon door op regelmatige basis 'gezonde' acties te ondernemen. Mensen die zich bijvoorbeeld preventief laten vaccineren of zich aansluiten bij een sportclub krijgen één punt. Bij de inschrijving in het spaarprogramma Restogezond krijgen ze alvast 1 punt cadeau. Hebben ze twee punten gespaard, dan krijgen ze een reservatiecode.

Handen uit de mouwen
Restogezond.be is echter meer dan enkel deze actie. De website wil een referentiepunt zijn voor mensen die belang hechten aan een gezonde levensstijl. Iedereen kan zelf de smakelijke en gezonde menu's bereiden op basis van de recepten van de chefs die online te vinden zijn. Daarenboven kan iedereen online advies inwinnen van een diëtist(e).

In bijlage vindt u een foto van meter en peter Dominique Monami en Luc Van Lierde die een gezond menu uitproberen in L'Elephant Blue, één van de 65 deenemende restaurants.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kan u terecht bij:

Partena ziekenfonds & partners
Patricia Verstraete
Marketing Manager
Coupure Links 103
9000 Gent

+32 9 268 74 43

+32 474 69 05 64
pverstraete@partena-ziekenfonds.be

OF

UrbanCommunication
Sint-Annadreef 68 B
1020 Brussel

+32 2 478 78 38
Dymph Wortelboer
Pieter Vos
dymph@urbancommunication.be
pieter@urbancommunication.be

Over Partena ziekenfonds & partners
Partena ziekenfonds & partners is een samenwerkingsverband tussen Partena-Onafhankelijk Ziekenfonds Vlaanderen, Partena Dienstencheques, Partena Gezond en Partena Gezinszorg. Ze richten zich tot mensen die het druk hebben met werk, gezin, hobby's, sport ... Ze bieden hen extra diensten aan zodat ze meer vrije tijd hebben. Partena ziekenfonds & partners combineren dus traditionele ziekenfondsactiviteiten met extra diensten die het leven een stuk aangenamer kunnen maken.
http://www.partena-partners.be

Over Partenamut
Partenamut is een onafhankelijk ziekenfonds met meer dan 460.000 leden, voornamelijk in Wallonië en Brussel. Partenamut maakt deel uit van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. http://www.partenamut.be/web/guest/home

Over de Belgische Cardiologische Liga
De Belgische Cardiologische Liga ijvert voor de preventie van hart- en vaataandoeningen door de strijd aan te binden met alle risicofactoren: roken, hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, voeding, overgewicht, diabetes en te weinig lichaamsbeweging. Alleen met actieve preventie is de omvang van hart- en vaatziekten nog op een afdoende en blijvende manier terug te dringen. Die strijd voert de Belgische Cardiologische Liga al bijna veertig jaar. http://www.liguecardiologique.be/

Over de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten
De VBVD is een beroepsvereniging die sedert oktober 2005 een wettelijk erkend statuut heeft. De vereniging bestaat uit ca 700 effectieve leden met een wettelijk erkend diploma van Bachelor in de voedings- en dieetleer.
http://www.dietistenvereniging.be/