Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Polen en Oost-Europeanen in Rotterdam

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid
* Wachtlijsten Kredietbank

vrijdag, mei 16, 2008

Islamitische School naar nieuw dieptepunt

De islamitische school Ibn Ghaldoun is sinds oprichting alleen maar negatief in het nieuws geweest. Afgelopen week was weer geen uitzondering. Volgens de Onderwijs inspectie heeft de school het laagst denkbare niveau bereikt.

Een nieuw onderwijsrapport merkt de school aan als zeer zwak en plaatst vraagtekens bij het bestuurlijk vermogen van het schoolbestuur. De school komt nu onder intensief toezicht te staan en het bestuur dient nog deze week met een serieus verbeterplan te komen. Een dergelijk verbeterplan was echter door het schoolbestuur al voor afgelopen januari beloofd.

De islamitische school kwam eerder in opspraak vanwege diverse mistanden. Een korte bloemlezing: fraude met gemeenschapsgeld, het van onderwijsgelden organiseren van bedevaartsreizen naar Mekka, slecht onderwijs, slecht bestuur, niet nakomen van de leerplichtwet en structurele overlast van leerlingen. De school is vanwege voornoemde misstanden verwikkeld in een terugvorderingprocedure met het ministerie van OCW, voor de lieve som van 1,2 miljoen euro.

De school ziet zelf ondertussen alleen een nieuwe huisvesting als oplossing voor de bestaande problemen. Dat deze er komt is uitermate onwaarschijnlijk aangezien geen van de eerder genoemde problemen op de huisvesting te herleiden zijn. Leefbaar Rotterdam is een verklaard tegenstander van islamitische scholen en van scholen die abominabel bestuurd worden. Het Ibn Ghaldoun combineert beide en zou zo snel mogelijk gesloten moeten worden. Hier drong raadslid Anita Fähmel overigens vorig jaar tijdens een commissiebehandeling al op aan.

Leefbaar raadslid Anita Fähmel zal dit tijdens de raadsvergadering van 22 mei opnieuw aan de orde stellen.

Door Ronald Sorensen op 2008 05 16

Kern van de zaak is natuurlijk dat het bestuur en het onderwijzend personeel absoluut lak hebben aan onze regels en opvattingen. Ze zien ons en onze regels als inferieur en afkomstig van ongelovigen.

Dat die zo dom zijn om geld te geven is natuurlijk prachtig: Halal geld bestaat niet zeker als het aangewend kan worden voor een reisje naar Mekka (Het Opperwezen schijnt alleen daar te luisteren) of aan een imam geschonken kan worden.
Geluk grijpt nu (pas)in omdat door dit soort scholen het hele systeem van bijzonder onderwijs gestoeld op religie weer ter discussie gesteld kan worden. Ik blijf het als voorstander van openbaar onderwijs aanvechten, maar krijg opmerkelijk weinig steun uit linkse hoek. Die willen natuurlijk scholen als Ibn Galdoen extra steunen. De imams blijken immers in de praktijk verspreiders van het linkse en het islamitische woord.
Grappig is ook de opstelling van het bestuur. De oorzaak wordt direct extern gezocht. Logisch als je superieur bent in een inferieure samenleving
Page 1 of 1 pages