Senternovem


03-01-2008 | Workshop Bodem en het Activiteitenbesluit

Per 1 januari 2008 is het Activiteitenbesluit in werking getreden. In dit Besluit zijn per bedrijfsactiviteit voorschriften opgenomen die moeten leiden tot een verwaarloosbaar bodemrisico. In de praktijk betekent dit dat afhankelijk van het type voorziening (vloeistofdichte- of kerende vloer of lekbak) een combinatie met maatregelen (good-housekeeping, incidentenmanagement etc) moet worden getroffen.

Voor de toezichthouder betekent dit dat naast het toezicht op voorzieningen ook moet worden gekeken naar maatregelen binnen de inrichting. Dit laatste is nieuw en daarom organiseert Bodem+ voor u een workshop Bodem en het Activiteitenbesluit over wat het activiteitenbesluit voor u gaat betekenen. Tijdens de workshop worden de gevolgen van het Activiteitenbesluit voor de bodembescherming bij bedrijfsmatige activiteiten op basis van de NRB behandeld.

Aanmelden
Op de volgende data kunt u deelnemen aan de workshop: Donderdag 22 mei, aanmelden voor 15 mei
Donderdag 18 september, aanmelden voor 4 september

U kunt zich hier aanmelden.

Beide bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht (SenterNovem). In februari vindt u meer informatie over de exacte locatie en het programma op de website.

Vragen
Heeft u vragen over de workshop? Neemt u dan contact op met Fred Mudde van Bodem+ op telefoonnummer (070) 373 5041.