Kerken leren ProChrist kennen


TWENTE, 20080304 -- ProChrist Nederland organiseert samen met een aantal kerken en gemeenten uit Twente van 22 tot 24 mei 2008, een informatiemanifestatie in conferentiecentrum De Kroeze Danne in Delden. Deze manifestatie bestaat drie avonden die het karakter hebben van `echte' ProChrist avonden: met muziek, zang, drama, interviews en een toespraak van ds. Ulrich Parzany, leider en hoofdspreker van ProChrist. Zo kan men live kennis maken met ProChrist.

In het voorjaar van 2009 wordt de internationale evangelisatiecampagne ProChrist 2009 gehouden. Het thema is: Twijfelen en Verbazen. In meer dan 20 Europese landen zullen meer dan 1000 plaatsen tegelijkertijd verbonden zijn met een centraal ProChrist-programma vanuit Chemnitz. Op 23 en 24 mei dit jaar worden overdag informatie-bijeenkomsten gehouden waar voorgangers, predikanten, pastores, kerkenraden en evangelisatiecommissies informatie kunnen verzamelen, over hoe men samen met ProChrist een effectieve evangelisatiecampagne kan organiseren in de eigen woonplaats.
Effectieve evangelisatie staat of valt met een goede voorbereiding en een van te voren uitgewerkt en voorbereid traject om bezoekers die meer van het christelijk geloof willen weten, te begeleiden. Onderzoek in Duitsland heeft uitgewezen dat bij het uitvoeren van een zorgvuldig traject na ProChrist na één jaar nog steeds ongeveer 90% van de mensen meedoen aan een geloofscursus en nog steeds een kerk of gemeente bezoekt.

ProChrist is niet alleen maar een evangelisatieweek! Het is een doorlopend proces in de hele kerk/gemeente. Gemeenten die meedoen, worden op diverse manieren geholpen om de actie in hun woonplaats succesvol te doen zijn, door middel van cursusmateriaal, promotiemateriaal, acties voorafgaand aan de actieweek om de aandacht te vestigen op wat de gemeente(n) in een woonplaats organiseren etc. ProChrist wil gemeenten ondersteunen om tot bloei te komen.





ProChrist Nederland