Passie! Het boek dat niet werkt


UTRECHT, 20080522 -- Vandaag verschijnt het boek 'Passie!' van Richard Engelfriet (1977) en Céline Rutten (1942) bij uitgeverij Nieuwland. Interviews en analyses wisselen elkaar af in een boek dat niet pretendeert het recept voor geluk in zich te hebben, maar dat een inspiratie vormt voor iedereen die het maximale uit zijn leven wil halen.

Journaliste Céline Rutten zocht tien mensen op die hun droom achterna zijn gegaan. Miriam Kluijtmans verhuisde met het hele gezin naar Frankrijk om daar gîtes te gaan verhuren, Dolph Cantrijn verliet zijn goedbetaalde baan voor een onzekere carrière als fotograaf. 's Lands bekendste klokkenluider, Fred Spijkers, komt aan het woord over zijn strijd tegen de overheid die zijn naam uit alle archieven liet verdwijnen. Houda El Fechka begon een kledinglijn in Marokkaans-Nederlandse stijl. De meeste geïnterviewden hadden succes met het in de praktijk brengen van hun passie, een enkeling zag zijn droom in duigen vallen.

De interviews worden afgewisseld door de scherpe, eigenwijze en soms tegendraadse adviezen van Richard Engelfriet, die door Sp!its werd bestempeld als een `passiegoeroe'.
In dit boek geen saaie stappenplannen of vaag kamillegezever. Het boek `werkt' niet, zoals vele zelfhulpboeken pretenderen te werken. Engelfriets bevindingen en anekdotes zijn vooral bedoeld om iets los te maken bij de lezer. Als het boek uit is, blijven grote vragen hangen: `Ben ik tevreden met mijn leven?' En dan heeft het boek zijn werk al gedaan: een boek over passie dat de passie aanwakkert.

Over de auteurs:
Richard Engelfriet is communicatietrainer, ondernemer en auteur van diverse succesvolle boeken. Hoe vang ik een rat is zijn bekendste titel (12.000 exemplaren verkocht) en zijn eerste boek De debatmethode is met 8.000 exemplaren uitverkocht. Engelfriet geeft ook workshops en lezingen over passie.
Céline Rutten is journaliste. Zij schreef achtergrondverhalen, reportages en interviews voor het toenmalige Rotterdamsch Nieuwsblad, De Limburger, Eindhovens Dagblad, Brabant Pers en Brabants Dagblad. Vanaf 2000 had zij vijf jaar lang haar eigen Profiel-pagina met iedere veertien dagen een interview met iemand die op welke manier dan ook van maatschappelijk belang was.

Titel: Passie!
Ondertitel: Het boek dat niet werkt
Auteur: Richard Engelfriet & Céline Rutten
Uitvoering: paperback
Omvang: 98 pagina's
Isbn: 9789086450251
Prijs: ¤ 16,90


Bestellen:

Passie !
Passie !
Richard Engelfriet & Rutten, C.


www.uitgeverijnieuwland.nl